Zavřít reklamu

Microsoft dnes oznámil přejmenování své herní streamovací služby Beam na Mixer. To by pro nás moc důležité samo o sobě nebylo. Větší peckou je však to, že s novým jménem projektu přichází nová aplikace pro iOS a Android, se kterou lze streamovat mobilní obsah rovnou na síť – Mixer Create. Tato novinka tak umožní lepší kontakt streamerů se svými fanoušky i na cestách, na kterých budou mít k dispozici jen svůj telefon či tablet.

Jak už jsme zlehka nastínili v přechozích řádcích, Mixer Create umožní vysílat živý přenos hraní na platformách iOS a Android přímo ze zařízení. Napodobí tak svoji rozšířenější verzi Mixer, která funguje na stejném principu na počítačích a herní konzoli Xbox One.

Živé přenosy bude možno sledovat jak v samotné aplikaci Create, tak i ve starší verzi Mixeru pro telefony, ze které se však nedá vysílat. Vysílání bude též dostupné na webech Microsoftu. Snadnější sledování na jednom místě však bude bez debat právě pomocí aplikace.

mixer-phone

Zatím nejsou známy podrobnosti o přesném fungování a celkově přidaných funkcích, Microsoft však slibuje opravdu prvotřídní službu. Mohli bychom se tak dočkat třeba vysílání honu na Pokémony nebo podobné mánie, jaká nás zasáhla minulé léto.

Další dnešní oznámení ze strany Microsoftu se týkaly ukázky několika dalších novinek na webových stránkách služby nebo aplikací v Xbox One.

Čtyři obrazy na jednom streamu

Velmi zajímavou informací je určitě i to, že bude možné spojit až čtyři streamery streamující jednu hru do jednoho vysílání. Bude tak možné sledovat jejich společný průchod hrou hezky v jednom okně. Tato možnost přinese určitě velmi zajímavé momenty a opravdu spoustu zábavy. Už nyní jsou mezi fanoušky velmi oblíbená videa různých multiplayerových her, ze kterých je však v záznamech slyšet pouze hlas dalších hráčů. Pokud bude vidět i jejich obraz a postup ve hře, otevře to zase úplně novou úroveň zábavy. Samozřejmě půjdou spojit i steamy různých her, s tímto využitím se ale moc nepočítá už kvůli velké oblibě kooperativních her a právě větší zábavě při spolupráci a vzájemné domluvě.

Mixer-4-players

Streamovací služba Beam byla původně spuštěna v lednu roku 2016, to však ještě nepatřila Microsoftu. Ten ji koupil o půl roku později a okamžitě ji integroval do Windows 10 a Xbox One. Co se týče změny jména, ředitel marketingu Jenn McCoy uvedl, že název Mixer symbolizuje spojitost lidí právě na streamovacích službách.

 

Aplikace Mixer Create by se měla v plné verzi na našich telefonech objevit už velmi brzy. Uvidíme, zda se Microsoft nepřepočítal a se svou službou zažije kýžený úspěch. Streamování z mobilu ale zní rozhodně zajímavě.

mixer-fb

zdroj: macrumors 

Dnes nejčtenější

.