Zavřít reklamu

Ve verzi 10.0 přinesla sociální síť možnost živého vysílání videa za pomoci Instagram Stories. Aktualizace, která novinku přinesla, byla dostupná už od konce listopadu, avšak využít ji bylo možné jen ve Spojených státech. Tento týden se však tato novinka dostala po dvou měsících i k nám, což je pro uživatele Instagramu dobrá zpráva.

Nová možnost sdílení svých zážitků je další součástí Instagram Stories, které představila společnost minulý rok. Po vlně kritiky poukazující na to, že společnost patřící Facebooku vykrádá konkurenční Snapchat, tak Instagram konečně přinesl nějakou funkci, kterou konkurence nemá.

Jak na Instagramu nově začít živé vysílání

  1. Otevřete aplikaci Instagram.
  2. Přejeďte prstem zleva doprava. Alternativně můžete kliknout i na ikonu fotoaparátu v levém horním rohu.
  3. Vespod obrazovky zvolte možnost „ŽIVĚ“.
  4. Klikněte na velké tlačítko „Zahájit živé vysílání“.

Po kliknutí začnete vysílat živě a vašim sledujícím přijde upozornění o tom, že právě streamujete. S diváky můžete komunikovat pomocí chatu, do kterého mohou všichni přispívat. Po skončení vysílání se záznam nikam neuloží, takže funkce neslouží k natáčení. Je však možné, že v budoucnu bude možnost video uložit, jelikož na Facebooku, který Instagram vlastní, se záznam z vysílání uloží na vaši zeď.

instagram-mizejici-fotky-fb

Dnes nejčtenější

.