Zavřít reklamu

Jedna z nejrozšířenějších a nejznámějších sociálních sítí pro sdílení fotografií a videí obdržela včera aktualizaci s označením 10.0. Ta přinesla dvě velké novinky z nichž se jedna velmi nápadně podobá jedné z funkcí, které umí konkurenční Snapchat už od svého počátku. Obě novinky úzce souvisí s Instagram Stories, které společnost představila tento rok v srpnu.

První novinkou je možnost živého vysílání přes Instagram Stories. To bohužel ještě není spuštěno a tudíž není možné jej vyzkoušet. Druhá novinka, která už by měla být dostupná všem uživatelům, je možnost posílat fotky a videa, které se po určité době samy smažou. Ty je možné posílat přátelům či skupinám, které si v aplikaci snadno vytvoříte. Tímto konceptem se proslavil již zmíněný Snapchat, od kterého se nejspíš Instagram opět inspiroval.

Jak na Instagramu posílat mizející fotky a videa

  1. Otevřete aplikaci Instagram.
  2. Přejeďte prstem směrem vpravo, čímž otevřete fotoaparát pro Instagram Stories.
  3. Vyfoťte fotografii či natočte video, které chcete někomu poslat.
  4. Klikněte v pravém dolním rohu na tlačítko pro odeslání.
  5. Ze seznamu lidí, kteří vás sledují, vyberte ty, kterým chcete obsah poslat. Můžete si zde i vytvořit skupinu uživatelů, abyste nemuseli vždy naklikávat několik osob.
  6. V dolní části po vybrání adresátů klikněte na Odeslat.

Pokud vám takto někdo pošle fotografii či video, pro jeho zobrazení klikněte v pravém horním rohu na ikonu papírového letadla ve tvaru šipky. Tím se dostanete do zpráv, mezi kterými se nachází i tato novinka. Pro zobrazení jednoduše klikněte na profilový obrázek vašeho followera, kolem kterého se nachází modrý kruh.

Novinka se však s největší pravděpodobností i po nainstalování aktualizace spouští postupně, jelikož jsem zatím nezaznamenal, že by se mi někde zobrazovala. I přes to by plošné spuštění nemělo trvat více než pár dní. Funkce živého vysílání by se měla podle Instagramu začít spouštět během následujících týdnů.

instagram-mizejici-fotky-fb

Zdroj: blog.instagram.com

Dnes nejčtenější

.