Zavřít reklamu

Google tento týden představil nový certifikační standard pro 360stupňové kamery zvaný Street View ready. Integrovaný bude do 20 různých zařízení, které se dostanou na trh už během letošního roku. Street View je velice dobře známá značka, neboť se jedná o jeden z nejpopulárnějších produktů ve světě virtuální reality a v 360stupňové říši. Google doufá, že tvůrci reklam, profesionálové i amatéři budou snadno vytvářet záběry a nahrávat je do služby Street View. Podmínkou však je, že člověk musí být vybaven jednou z 20 připravovaných Street View ready kamer.

Charles Armstrong z Googlu napsal na svém blogu, že pokud se chcete podělit o záběry z dovolené, potom publikování vysoce interaktivních snímků vyžaduje spoustu času a úsilí. „Jediné, co musíte udělat, je zakoupit si jednu z kamer, stáhnout si aplikaci Street View a začít tvořit.“

Street-View-ready-categories-768x432

Certifikát Street View ready se rozděluje na čtyři různé kategorie, z nichž každá má svůj vlastní cíl a směr. U verze mobile-ready se jedná o 360° kamery, které dokážou publikovat video z mobilní aplikace. Zařízení s nálepkou auto-ready jsou speciálně navržena tak, aby sbírala záběry z automobilů či jiných vozidel. Disponují větší přesností a stabilizací. Třetím typem jsou zařízení VR-ready pro kamery, které vytváří spojované 360° fotografie. Poslední možností je certifikace workflow-ready, která je určena kamerám, k nimž dostanete nástroje na publikaci a práci s videem. A zároveň budou tyto kamery určené pro uživatele se Street View účtem.

Charles Armstrong v blogovém příspěvku uvedl, že se těchto 20 kamer dostane do prodeje v následujících měsících. Přesné datum uvedení na trh není známé, stejně tak ani informace o cenách.

360-Ready-Google-Ready fb

Dnes nejčtenější

.