Zavřít reklamu

Apple předevčírem oznámil finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí letošního roku. V závislosti na těchto výsledcích analytik JPMorgan předpověděl, že je velice pravděpodobné, že cupertinská společnost „představí“ iPhone 8 už na červnové konferenci WWDC. Podle analytika by měl technologický gigant ukázat náhled na výroční model v červnu, nicméně do prodeje by se dostal až na podzim. Skutečně překvapující tvrzení, které se s největší pravděpodobností nestane skutečností vzhledem k tomu, co jsme doposud o iPhonu 8 slyšeli. Zejména o jeho problémech ve výrobním procesu.

Analytik tvrdí, že investoři mají počítat se slabšími prodejními výsledky během léta, protože zákazníci čekají na velký upgrade, který se má objevit na podzim. I když v minulosti Apple už představil nový iPhone na WWDC, například v roce 2010 ukázal na konferenci iPhone 4, od té doby se už tomu tak nestalo. A nejspíše se bude Apple i nadále držet trendu, že představí vlajkovou loď až na podzim.

Všechny iPhony od roku 2010 představil na podzim, a to konkrétně v září, tedy s výjimkou iPhonu 4s, který byl představen začátkem října. Tim Cook poznamenal, že iPhone 8 způsobuje snížení prodejů současných iPhonů.

Dokonce bylo prohlášeno, že by se mohlo představení jubilejního zařízení posunout až na říjen či listopad, a proto je velice nepravděpodobné, že by Apple ukázal iPhone 8 už na WWDC, jak JPMorgan uvádí. Většina lidí věří tomu, že Apple představí iPhone 8 a aktualizované verze iPhone 7s a iPhone 7s Plus na události začátkem září. Do prodejem by se potom zařízení dostala o několik týdnů později, a to buď ještě v září, nebo až v říjnu či začátkem listopadu.

Apple chystá designové přepracování iPhonu. Jednat by se mělo o 5,8palcový iPhone s OLED displejem od okraje k okraji. Podle nedávných úniků by měl být jak snímač otisků prstů, tak i přední kamery integrován pod displej. Také by měl tento našlapaný stroj nabídnout bezdrátové nabíjení, vylepšenou duální kameru či 3D přední kameru.

Konference WWDC odstartuje 5. června a světu by měla představit iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 a tvOS 11. Podle posledních zpráv by se měl na konferenci objevit i konkurent pro Amazon Echo, tedy inteligentní reproduktor s asistentkou Siri.

iDrop-News-Exclusive-iPhone-8-FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.