Zavřít reklamu

Facebook  dnes svým podvečerním prohlášením zajisté potěšil všechny, kteří se těšili na již delší dobu slibované hry v aplikaci Messenger. Oznámil totiž tolik očekávanou aktualizaci, by se měla týkat všech lidí na celém světě, kteří používají ke komunikaci právě tuto aplikaci. Hovoří se tedy o číslech okolo 1,2 miliardy uživatelů, což Messenger řadí na první příčku mezi svými konkurenty. Her se tedy dočkáme i u nás v Čechách.

Doposud byly nové funkce představeny jen vývojářům, kteří z nich však byly podle vyjádření Facebooku nadšení. Nové funkce jim totiž umožní vytvářet jedinečné a propracované hry, které budou moci postupem času rozšiřovat o nové úrovně a další rozšíření. Čekají nás tak zcela jistě nové dynamické a zábavné herní zážitky převážně ve verzi pro dva a více hráčů.

Bohaté herní funkce zahrnují dále různé žebříčky a turnaje, za které lze získat různé herní odměny. Herní boti, kteří budou uživatelům usnadňovat a pomáhat v herních zážitcích, by pak měli hráčům nabízet další možnosti hry či navrhovat hry úplně nové, další funkce postupem času určitě přibudou.

Zábava na dosah

Jednou z prvních her, která by se měla v Messengeru objevit a obsahovat již zmíněné bohaté funkce, je hra Zynga´s Words With Friends (hra na bázi scrabble). Jedná se totiž o jednu z nejpopulárnějších her všech dob a tak není divu, že se v aplikaci objeví mezi prvními.

V brzké době by vývojáři měli postupně začlenit další nové hry, namátkou můžeme zmínit například Blackstorm´s EverWing či dnes už kultovního hada z Nokie 3310. Další hry budou přibývat hlavně v závislosti na tom, jaký přístroj pro využívání Messengeru využíváte. Nyní by napříč všemi platformami a přístroji mělo být k dispozici na 50 her, přičemž každý týden budou přibývat další. Velká očekávání například předchází světovou jedničku v kulečníkových hrách Miniclip 8 Ball Pool.

Nové funkce a hry se budou rozvíjet souběžně na iOS, tak i na Androidech a největší boom se očekává v následujících týdnech.

Instant Games Messenger FB

Dnes nejčtenější

.