Zavřít reklamu

Analytik společnosti KGI Securities, Ming-Chi Kuo, dnes přišel se dvěma zbrusu novými zprávami, týkajícími se zároveň chystaného iPhonu 8, Samsungu Galaxy Note 8 a již představeného Galaxy S8. Navzdory tomu, že již jednou bylo řečeno, že Galaxy S8 ve srovnání s iPhonem 8 postrádá atraktivní prvky, Kuo zvyšuje svá očekávání ohledně dodávek modelu.

Kuo rovněž poznamenal, že chystaný Galaxy Note 8, který má společnost Samsung odhalit v průběhu tohoto roku, se bude v jistých ohledech podobat iPhonu 8. Podle něj je přijetí duálního fotoaparátu nejdůležitější aktualizací u Note 8. Duální fotoaparát bude disponovat 3x optickým zoomem, 12MP širokoúhlým Dual Pixel senzorem a dalšími novými funkcemi. Kuo tvrdí, že fotoaparát Note 8 bude „mnohem lepší než fotoaparát iPhonu 7 Plus a pravděpodobně srovnatelný s OLED iPhonem“. Duální fotoaparát byl jedním z hlavních prodejních lákadel iPhonu 7 Plus, a to spolu s nabídkou funkcí, jako je například Režim portrét.

Kuo dále vynesl na světlo první reakce na Galaxy S8 a vysvětlil, že reakce zákazníků byly lepší, než se očekávalo, a to kvůli bezrámečkovému designu zařízení. Analytik vysvětlil, že full-screen design vyvažuje slabší prvky nového telefonu, jako je čtečka otisků prstů na zadní straně přístroje.

Bezrámečkovým designem by se měl pochlubit i připravovaný iPhone 8. V posledních dnech se spekuluje i o čtečce otisků prstů, umístěné na zadní straně telefonu. S umístěním Touch ID přímo pod displej jsou podle posledních zpráv problémy, proto je zatím otázka instalace senzoru velmi palčivá.

„Podle našeho průzkumu byla zpětná vazba na Galaxy S8 a S8+ po jejich oznámení lepší, než se očekávalo. Připisujeme to především full-screen designu a z tohoto důvodu jsme přehodnotili dodací objem ze 40 – 45 milionů kusů na 50 – 55 milionů kusů.“

Společnost KGI i nadále předpokládá, že nový iPhone 8 přijde také s full-screen designem, který by mohl urychlit proces jeho přijetí. „Očekáváme nyní, že se urychlí průnik full-screen designu na pole high-endových smartphonů, a to již v příštích několika letech. Je to především díky novému S8 a OLED iPhonu.“

iPhone 8 FB 4

Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.