Zavřít reklamu

iPhone 7 je tu s námi jen několik týdnů, ale konkurenční vlajková loď od Samsungu, ve formě modelu Galaxy S7, je tu už podstatně déle. A ačkoliv spousta uživatelů na svůj nový iPhone 7 čeká, v druhém táboře už začínají pomalu ale jistě vyhlížet nástupce. Ano, Samsung Galaxy S8 dorazí na jaře příštího roku, tedy celý půlrok předtím, než na něj zareaguje Apple se svým novým iPhonem. A jak to tak vypadá, díky brzkému příchodu vyfoukne Galaxy S8 iPhonu mnoho zajímavých novinek. 

iPhone 8, nebo jak se bude následující model jmenovat, má přijít s celou řadou „revolučních“ prvků, které velice výrazně změní to, jak bude nový telefon vypadat. Naznačují to patenty, které byly Applu během roku připsány. Jmenovitě se má jednat o velký displej bez okolních rámečků (s možným protažením do stran jako konkurenční modely Edge), odstranění fyzického Home Buttonu, novou inovovanou čtečku otisků prstů, která bude fungovat po celé ploše displeje a bude fungovat na ultrazvukové bázi. V neposlední řadě se v novém iPhonu objeví také OLED panel, ty ovšem Samsung využívá už velmi dlouho.

A právě tyto novinky, kromě zahnutého, bezrámečkového displeje, který již v nabídce mají, bude nový Samsung Galaxy S8 obsahovat také. Jenže přijde na trh o půl roku dříve, tudíž Applu „vyfoukne“ veškeré inovace. Podle jistých zdrojů z Číny jsou tyto informace potvrzené. Samsung odstraní jejich vlastní Home Button, čímž se bude moci ještě více zvětšit displej. Jeho funkce se následně přesune na něj, stejně tak jako čtečka otisku prstů, která bude fungovat také skrze displej. Na rozdíl od Applu by však měl být senzor v Samsungu optický, tj. ještě přesnější a rychlejší. Galaxy S8 by měl být představen v únoru a do prodeje by měl přijít v březnu příštího roku.

Galaxy S7 vs iPhone 6s

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.