Zavřít reklamu

Vzpomínáte si na nadčasový koncept iPhonu 7 s úžasným, nekončeným displejem? Zajímavé na něm bylo, že za ním stál český student Marek Weidlich z Plzně, který jej vytvořil v rámci školního projektu. S renderováním připravovaných telefonů od Applu neskončil, a tak tu od Marka máme další koncept telefonu s logem nakousnutého jablka – iPhone vision Next.

Marek se rozhodl držet designového jazyka Applu, a tak jeho koncept opět srší minimalismem. Sám si totiž myslí, že Apple už není takový, jaký kdysi býval – společnost s jedním dokonalým produktem v dané kategorii, který bude vyhovovat v podstatě všem fanouškům. Proto chtěl ukázat svou vizi, kterou by si mohl vzít kalifornský gigant za příklad a svůj hlavní produkt zjednodušit natolik, že by nabídl jeden jediný dokonalý iPhone se všem funkcemi.

Martin se nám svůj koncept představil následovně:

Koncept popisuje, jak si představuji budoucnost značky Apple, konkrétně jejich produktu iPhone. V designu jsem zohlednil nejnovější technologie a snažil se držet designového jazyka firmy Apple. Impuls k vytvoření konceptu byla především stagnace vývoje designu firmy v posledních letech. Po čistě designerské stránce cítím, že firma upouští od své původní geniálně jednoduché strategie a pouští se tak do momentu, kdy vyrábí více produktů v mnoha barvách a velikostech, až pomalu ztrácí svou původní koncepci a s tím i jistotu a výjimečnost. Protože se svou stále rostoucí nabídkou iPhonů snaží útočit na všechny vrstvy potenciálních zákazníků, vyvolává to v člověku pocit, že se snaží dohnat konkurenci, což nemá Apple ani v nejmenším zapotřebí. Apple tak opouští od své strategie jednoho výjimečného produktu – což pro mne vždy symbolizovalo výjimečnost této značky a tento akt se tak stal impulsem k vytvoření projektu.

Jeho iPhone má rozhodně co nabídnout. Věřím, že každý fanoušek Applu by si okamžitě zamiloval bezrámečkový, doslova „nekonečný“ displej, disponující speciální technologií, která by byla schopná na něm vytvořit fyzická tlačítka s odezvou. Zajímavé je i zabudované domovské tlačítko pod displejem, které podporuje různá gesta, nebo napájecí magnetický konektor ve stylu MagSafe. Na závěr pochopitelně nechybí voděodolnost, špičkový 20-megapixelový fotoaparát, který je pro změnu umístěný nahoře uprostřed zad telefonu, a podpora pro virtuální realitu.

iPhone vision Next FB

Dnes nejčtenější

.