Zavřít reklamu

Ačkoliv jsou Apple Watch ve světě obrovsky oblíbené a pevnou rukou vládnou trhu s nositelnou elektronikou, někteří uživatelé jim vyčítají nepříjemný nešvar – jejich ciferníky. I přesto, že se dají poměrně citelně přizpůsobit prakticky jakýmkoliv potřebám uživatele, nejsou podle mnohých uživatelů řešeny zrovna šťastně. Změny bychom se ale mohli dočkat již ve watchOS 5, který nám Apple představí tento rok.

Není žádným tajemstvím, že se operační systémy Applu rok od roku vylepšují a poměrně zásadně mění i svůj design. Čeho se ale dočkáme u hodinek letos? Tak přesně tuto otázku si položil designer Matt Birchler a pokusil se koncept snů watchOS 5 vytvořit. A jak už asi tušíte z prvního odstavce, hlavní roli v jeho návrhu hrají právě ciferníky.

Matt ve svých návrzích ukazuje, jak skvěle by vypadaly ciferníky, kdyby si je mohl člověk přizpůsobit ještě daleko více než doposud. Už tak užitečný pomocník na zápěstí by se totiž tímto upgradem dostal na úplně jinou úroveň a svým uživatelům by nabídl zase o něco více komfortu. Například v ciferníku se Siri je jasně patrné, jak efektivně by šel využít, kdyby v něm mohly být použity zdroje třetích stran, které by ty od Applu skvěle doplnily. Uživatel by si pak mohl sám nastavit, co chce a co naopak nechce do ciferníku se Siri integrovat.

Čas vidíte kdykoliv

Přepracování by se však mohlo dočkat prakticky celé dosavadní fungování Apple Watch. Jelikož jsou loňské modely co se týče výdrže baterie opravdu kvalitní a dá se předpokládat, že ty letošní na tom budou minimálně stejně dobře, mohl by Apple podle Birchlera implementovat možnost neustálého zobrazení času, který by na hodinkách svítil i v případě, že byste zrovna neprovedli gesto k jejich probuzení. Gestem pro probuzení by pak ke svítícímu času jen přibyli zbývající ukazatelé, které byste měli u daného ciferníku nastavené.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Apple rozhodne v budoucnu k něčemu podobnému či nikoliv. Fakt je však ten, že by tímto krokem své hodinky opravdu solidně vyšperkoval a vytvořil pro mnoho svých zákazníků důvod k jejich koupi. Představení watchOS 5 je však ještě daleko, takže si na finální podobu ještě nějaký ten pátek počkáme. Do té doby nám nezbývá, než doufat.

watchos 5 fb

Dnes nejčtenější

.