Zavřít reklamu

Když představil před více než třemi lety Apple své první Apple Watch, takřka nikdo nevěděl, co od hodinek čekat. Dokonce ani sám Apple si nebyl jistý tím, kam vlastně své kukačky zařadit. Postupem času tak své hodinky plynule přesunul z role módního doplňku, o který se možná alespoň ze začátku snažil, spíše do pozici sportovního ukazatele a jakéhosi zdravotního centra, které se snaží zdraví svého nositele neustále monitorovat a pokud to jde, i zlepšovat. A přesně této filozofie se bude Apple držet i v příštích letech.

Podle zprávy, kterou před malou chvíli zveřejnila agentura Bloomberg, se Apple chystá do svých budoucích Apple Watch implementovat velmi zajímavou novinku – EKG snímač. Díky němu by měli mít jejich uživatelé skvělý přehled o svém srdci a případně by včas zjistili jakékoliv abnormality, které by je mohly ohrozit na zdraví.

Koncept nových Apple Watch:

 

Mohly by zachránit život

Jelikož však k EKG vyšetření nestačí pouhý senzor na spodní straně hodinek, bude se muset Apple uchýlit k upgradu, který tuto vychytávku umožní. Podle Bloombergu je tak již existující testovací verze opatřena speciálními čidly na bocích rámečku hodinek. Ty uživatel pevně stiskne rukou, na kterých nemá Apple Watch nasazené, a vše ostatní již nechá na hodinkách. Do pár sekund by pak měl vědět výsledky měření.

Ačkoliv je již testovací model s největší pravděpodobností na světě, bylo by bláhové si myslet, že se této novinky stoprocentně dočkáme již za rok. Pokud totiž nebude senzor dostatečně kvalitní a Applu se jej nepodaří dotáhnout na dostatečnou úroveň, rozhodně jej do svého produktu neimplementuje. Jelikož je ale pro Apple otázka zdraví jeho uživatelů v poslední době velmi důležitá, osobně bych na podobné vylepšení v budoucích letech vsadil. O obrovském přínosu, který by tato inovace znamenala, totiž není pochyb.

Nechme se tedy překvapit, zda se této novinky v příštích letech skutečně dočkáme či nikoliv. Zajímavé by to bezpochyby bylo. Snad to tedy nedopadne jako s měřičem cukru v krvi, se kterým jsme též víceméně u Apple Watch 3 počítali a nakonec z toho nic nebylo.

Apple Watch EKG FB

Dnes nejčtenější

.