Zavřít reklamu

Výrobce chytrých hodinek Pebble po akvizici Fitbitem ukončil svou činnost, nicméně chytré hodinky i nadále fungují a fungovat budou, přestože budou odstaveny všechny služby kdysi úspěšné společnosti. V poslední aktualizaci Pebble odstranil jakoukoliv závislost na internetových serverech a zajistil tak, že hodinky budou normálně fungovat, když budou připojené k telefonu.

Pebble se zapsal do historie tím, že jeho první hodinky byly na Kickstarteru velice úspěšné. Projekt v roce 2012 vybral neuvěřitelných 10,3 milionů dolarů. Za dobu své existence vyrobil celou řadu modelů, přičemž jeden se chlubil kruhovým ciferníkem, druhý zase vibracemi a jasnějším displejem.

Nicméně kvůli obrovské konkurenci na trhu, jako jsou Apple a Google, zájem o hodinky Pebble začal drasticky klesat. V roce 2015 zakladatel Eric Migicovsky odmítl nabídku od společnosti Citizen, která chtěla Pebble odkoupit za 740 milionů dolarů. Udělal v té době osudovou chybu, protože i tak svou firmu prodal, a to koncem loňského roku firmě Fitbit za pouhých 70 milionů dolarů.

Fitbit prohlásil, že má s Pebble jasné plány. Bude i nadále používat know-how společnosti k vývoji svých nových zařízení, ale značka Pebble úplně zanikne. Služby pro majitele hodinek od Pebble budou k dispozici do konce letošního roku, avšak po uplynutí tohoto roku budou všechny služby vypnuty. Pebble se na svůj radikální konec připravuje, a tak vydal aktualizaci, která zajišťuje, že hodinky nebudou bezcenné, jakmile přejdou servery Pebble do offline režimu.

Od této chvíle už se nemusíte přihlašovat k účtu Pebble při nastavování. Po instalaci nové aktualizace firmwaru se budou údaje o zdravotním stavu ukládat do aplikace Zdraví na iPhonu.

Pebble nastartoval novou generaci inteligentních hodinek. Nicméně všechno jednou končí. I Pebble.

pebble 2 fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.