Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o aktualizovaném počítači Mac Pro, který Apple pár hodin po odhalení začal i prodávat. V rámci našeho článku jsme psali, že model s 8-jádrovým procesorem ještě není k dispozici a objednat si tak v současnosti lze pouze variantu s 6-jádrovým procesorem.

Podle posledních informací se zdá, že si na 8-jádrový model ještě chvíli počkáme. Apple informoval oficiální resellery, že tento model bude k dispozici až koncem dubna. Do té doby, pokud chcete 8-jádrovou konfiguraci, můsíte zvolit 6-jádrový procesor a sami si nakonfigurovat specifikaci, která odpovídá 8-jádrovému modelu.

Hlavní příčinnou zpoždění zřejmě jsou změny v balení, jelikož 8-jádrový Mac Pro není k dispozici pouze jako základní konfigurace pro resellery a zákazníky. Jak píšeme výše, nakonfigurovat si ho můžete. Pokud si nakonfigurujete specifikaci identickou se základním 8-jádrovým modelem, zaplatíte za něj také 125 990 Kč a doba doručení je přibližně týden (při expresním doručení).

Jen pro úplnost: 8-jádrový Mac Pro obsahuje 3,0GHz 8jádrový procesor s 25 MB mezipaměti L3, 16 GB (4 × 4 GB) 1866MHz paměti DDR3 ECC, 256GB flashové úložiště na sběrnici PCIe a dva grafické procesory AMD FirePro D700, každý se 6 GB paměti GDDR5 VRAM. To celé vás vyjde na 125 990 Kč.

Pro připomenutí, Apple včera také informoval o novém iMacu pro profesionály a o zcela přepracovaném Macu Pro, který by měl příjít v příštím roce.

Aktualizovaný Mac Pro s 8-jádrovým procesorem si pomocí výběru konfigurací můžete zakoupit již nyní:

Snímek obrazovky 2017-04-05 v 21.18.02

Zdroj: MacRumors

Apple Mac Pro FB

Dnes nejčtenější

.