Zavřít reklamu

Jeden z nejdůležitějších vedoucích pracovníků, stojících za aplikací Mail od Apple, která je předinstalovaná v zařízeních od Cupertinské společnosti, odchází. Rozhodl se totiž, že opustí Apple a nabídne své dovednosti  jinému tvůrci e-mailové aplikace.

Tým Readdle stojí především za vysoce populární e-mailovou aplikací pro iOS, která nese název Spark. Byla to právě společnost Readdle, která najala dnes již bývalého manažera Apple Mail Terryho Blancharda, aby v jejím týmu spolupracoval na „budoucnosti e-mailu“. Terry Blanchard pracoval pro společnost Apple na její aplikaci Mail po dobu uplynulých šesti let. V prohlášení, které společnost Readdle ohledně přestupu vydala, stojí, že Terry Blanchard bude spolupracovat na projektu Spark, aby pomohl vytvořit produkt, který donutí lidi znovu milovat e-mail.

„Spark modernizuje e-mail tak, jak ho známe. Sdílíme základní vizi toho, jak by měla vypadat budoucnost e-mailu. Vždycky jsem obdivoval Readdle pro jejich nádherné a inovativní produkty, které z nich dělají ideální společnost, která by mohla přetvořit tuto vizi v realitu,“ uvedl Blanchard v blogovém postu na stránkách Readdle.

Po dobu svého angažmá v Applu Terry Blanchard vedl vývojářský tým, který vytvářel aktualizace aplikace Mail pro iOS a pro macOS. Ve společnosti Readdle zatím oficiální pracovní titul ještě nezískal, ale s největší pravděpodobností bude součástí týmu Spark a bude se podílet i na dalších oblastech vývoje.

E-mailová aplikace Spark je dostupná pro Mac, iPhone, iPad a Apple Watch. Společnost Readdle uvádí, že pracuje i na verzi e-mailového klienta pro Android a že jsou na cestě i nové funkce včetně automatizace.

Terry Blanchard Readdle fb
iPhone Mail FB

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.