Zavřít reklamu

Začátkem tohoto týdne Apple oficiálně uvolnil iOS 10.3 pro všechny majitele kompatibilních zařízení. Aktualizace přinesla užitečné funkce a opravy chyb. Hlavní změnou je, že iOS přešel na Apple File System, který je bezpečnější a rychlejší. Ale také došlo k záplatám chyb, což je jeden z důvodů, proč si aktualizaci nainstalovat. The Wall Street Journal upozornil, že iOS 10.3 vedle ostatních opravuje také chybu, která způsobovala, že iPhone opakovaně sám vytáčel tísňovou linku 911.

V říjnu tento bug odhalil 18letý mladík, jenž našel způsob, jak využít javascript k tomu, aby spustil aplikaci a telefonoval. Chtěl upozornit na závažnost problému, a proto vytvořil kód, který způsobil, že iPhone vytáčel číslo 911 opakovaně. Nicméně byl zatčen a obviněn z neoprávněné úpravy čtyř zařízení, kvůli čemuž došlo k tisícům náhodným hovorům na tísňovou linku.

Apple potvrdil, že iOS 10.3 tuto chybu už neobsahuje. „Kód, který opakovaně vytáčel hovory na 911 z iPhonu, využíval funkce, která uživatelům umožňovala pouze kliknout na telefonní číslo a okamžitě zahájit hovor. Apple tvrdí, že v aktualizaci iOS 10.3 už to není možné, protože systém vyžaduje, aby uživatelé před zahájením hovoru vždy stiskli ještě druhé potvrzení,“ uvádí The Wall Street Journal.

Začátkem tohoto měsíce odborníci na kybernetickou bezpečnost zdůraznily, že tento problém byl skutečně závažný, protože kvůli náporu hovorů z iPhonu se nemohli dovolat lidé, kteří skutečně pomoc záchranné složky potřebovali.

iOS 10.3 FB

Dnes nejčtenější

.