Zavřít reklamu

iOS 10 iconNové verze iOS, s významným pořadovým číslem 10, se dočkáme už za měsíc na WWDC 2016 a můžeme se jen dohadovat, jaké významné novinky přinese. Přeci jen jde již o desátou verzi, která by měla přinést něco opravdu významného, alespoň u Mac OS tomu tak bylo. Prozatím ale úniky informací naznačují, že se dočkáme jen pár novinek. Uživatelé mobilních produktů s logem nakousnutého jablka si už dlouhou dobu přejí například Dark Mode, vylepšené notifikace a někteří možná i widgety, díky kterým by domovská obrazovka nebyla tak stereotypní, na což poukázal i Google ve své reklamě na Android.

Server iPhone-Tricks.com zveřejnil poměrně povedený koncept iOS 10. Minimálně je zajímavě zpracovaný a určitě dalo autorům práci vše navrhnout přesně tak, jak můžeme vidět ve videu níže. Je otázkou, zda by se prezentované funkce líbily koncovým uživatelům, ale určitě mají něco do sebe a nejednu bychom nyní hned teď v iOS uvítali.

V konceptu nechybí ani výše zmíněný Dark Mode, ale prohlédnout si můžeme i hodně zajímavý nápad v podobě rychlého přístupu k nejdůležitějším funkcím aplikací. Například, když přejedete po ikoně App Storu od shora dolů, můžete okamžitě aktualizovat své aplikace a pří přejetím po ikoně aplikace Zprávy, si pak přečíst poslední SMS nebo iMessage.

Zajímavě přepracovaný je v konceptu také přepínač aplikací, který tak trochu připomíná správce multitaskingu v nadstavbách Androidu. Zde bychom určitě přivítali i možnost zavřít najednou všechny aplikace jen tím, že bychom přejeli po náhledu domovské obrazovky, což je mimo jiné i funkce, kterou si můžete aktivovat díky tweaku, když máte jailbreak. Apple ale pravděpodobně tuto funkci nikdy nepředstaví, protože se nedávno nechal slyšet, že vypínání aplikací na iOs je zbytečnost.

Co bychom ale všichni rozhodně přivítali, jsou barevné notifikace, které koncept prezentuje. Odlišnost barev notifikací by nám totiž pomohla okamžitě rozpoznat, zda se jedná o upozornění z aplikace Zprávy nebo například z Facebooku či ze Snapchatu.

Poslední významnou funkcí konceptu od iPhone-Tricks.com, jsou jakési widgety, které se zobrazí na uzamčené obrazovce, když kliknete například na ikonu počasí nebo na hodiny. Okamžitě si tak můžete díky widgetu zobrazit předpověď počasí na další hodiny nebo aktivovat budík na další den, aniž byste museli složitě do aplikace.

*zdroj: iPhone-Tricks.com

Dnes nejčtenější

.