Zavřít reklamu

iOS 10 iconFederico Vittici z MacStories, se spojil se Samem Beckettem a společně vytvořili koncept iOS 10, ve kterém vám ukáží několik vítaných novinek a přání ze strany uživatelů. Většina z funkcí je vymyšlená a je malá pravděpodobnst, že se některé v novém systému dočkáme, ale vize Vitticiho je dobře promyšlená a logická. Video se zaměřuje hlavně na upravené Control Center, které by mělo být přizpůsobitelné a podporovalo by aplikace třetích stran, na Siri API pro aplikace třetích stran a tmavý režim celého systému.

Jednou z novinek je také rozšíření 3D Touch, které se dá využít například u výše zmíněného Control Center a to nejlépe u Wi-Fi. Tmavý režim slouží k proměně bílých barev na černou a tak by se vám na displej v noci lépe koukalo. Projevilo by se to napříč celým systémem, to znamená v kalendáři, zprávách, hudbě a dalších předinstalovaných aplikacích.

Dalším přáním autorů videa jsou náhledy ve zprávách. Pokud nyní někomu pošlete skrze iMessage nějaký odkaz, zobrazí se pouze samotný odkaz bez jakéhokoliv náhledu či obrázku. Inspiraci můžeme hledat například u Messengeru, který náhledy má. Jedním z dalších vylepšení je vyhledávání ve smajlících, pokud tedy budete chtít najít vlajku Itálie, napíšete Italy a ihned se vám zobrazí emodži italské vlajky.

Novinkou je také propracovaný multitasking, kdy mezi dvěma polovinami plochy můžete jednoduše přesouvat text či další objekty. Za zmínku stojí i Siri, do které můžete psát, místo hlasových příkazů, pokud je ve větě nějaký speciální znak, je lepší to napsat.

Apple by měl novou verzi mobilního operačního systému iOS představit již v červnu na developerské konferenci WWDC 2016. Nainstalovat jej však budeme moci až na podzim po představení nových iPhonů.

iOS 10 koncept 3
iOS 10 koncept 2
iOS 10 koncept 4
iOS 10 koncept 5
iOS 10 koncept 6
iOS 10 koncept 7
iOS 10 koncept 8

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.