Zavřít reklamu

Londýnská skupina hackerů, kteří si říkají Turkish Crime Family (turecká zločinecká rodina) minulý týden tvrdila, že má přístup k přihlašovacím údajům více než 600 milionů iCloud účtů. Od Applu chtěli výkupné ve výši 150 000 dolarů (3,75 mil. korun) zaplacené prostřednictvím Bitcoinů nebo Ethereum (také kryptoměna).

V opačném případě skupina 7. dubna zcela smaže všechny napadené účty. Apple tvrdí, že nebylo nalezeno jakékoli porušení bezpečnosti a že přihlašovací údaje útočník získal prostřednictvím již napadaných služeb třetích stran.

Pokud se do této problematiky ponoříme hlouběji, ZDNet se podařilo získat přihlašovací údaje k 54 účtům od hackerů, z nichž všechny byly platné. Účty obsahovaly ID, které byly založeny na doménách „me.com“ a „mac.com“. To možná naznačuje, o jak stará data se jedná. Z celkového počtu 54 účtů byl ZDNet schopen kontaktovat 10 lidí, kteří potvrdili, že hesla, která poskytla hackerská skupina, byly správné.

Než začnete panikařit, většina majitelů účtů také potvrdila, že používali stejné heslo i pro jiné služby. Jeden majitel napadeného účtu nicméně uvedl, že uniklé heslo si změnil již před dvěma lety. To přidává na důvěryhodnosti toho, že data hackerů jsou založena na starých unicích, které se staly v letech 2011-2015. Většina držitelů účtů také potvrdila, že používají stejné přihlašovací údaje jako u služeb třetích stran, i když někteří měli pro iCloud své unikátní heslo.

„Dva lidé, se kterými jsme mluvili, potvrdili, že se někdo minulý den pokusil obnovit jejich účty. Jeden člověk řekl, že obdržel notifikaci na Twitteru, týkající se přihlášení. Tento člověk používal stejnou e-mailovou adresu i heslo jako na iCloudu. To zapadá do záměru hackerů resetovat účty tak, jak tvrdí.“

ZDNet poznamenává, že skupina hackerů je nezkušená, naivní a zmatená. Tým se v současné době snaží přitáhnout pozornost médií, aby byl schopen vydírat Apple. Se vší pravděpodobností hackeři disponují údaji, které jsou založeny na únicích třetích stran z minulých let. Pokud často měníte své heslo k iCloud účtu nebo máte zapnuté dvoufaktorové ověření, měli byste být v bezpečí. Pokud ne, měli byste si okamžitě tuto funkci zapnout. Návod naleznete zde.

iCloud hacked FB

 

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.