Zavřít reklamu

V posledních měsících jsou 360stupňová videa a fotografie obrovským trendem, přičemž je začíná podporovat stále více platforem včetně YouTube, VimeoFacebooku. Pomocí šipek si můžete užít video ze všech úhlů, čímž videa a fotografie dostávají zcela nový rozměr. Pokud nechcete být pouze sledujícím, ale chcete být autorem takových videí, potom nemusíte pořizovat samostatnou kameru, ale vystačí vám mobilní příslušenství k těmto účelům určené. V minulosti byly podobné gadgety k iPhonům poměrně drahé, ale díky rozšiřujícímu se zájmu o tuto technologii jsou dnes cenově dostupnější.

Startup Arashi Vision, který vyrábí produkty pro VR video, nabízí majitelům iPhonů vychytávku v podobě Insta360 Nano. Jedná se o gadget, s nímž po připojení k iPhonu pořídíte záběry v pojetí virtuální reality.

Insta360 Nano je malý 70gramový přístroj disponující dvojicí kamerových čoček v přední a zadní části. Dále má vestavěnou baterii s kapacitou 800 mAh a slot pro až 64GB microSD kartu, na kterou se budou pořízené záběry s rozlišením až 3040 × 1520 ukládat. Dokonce můžete streamovat live video na Twitter, Facebook i YouTube. K iPhonu se tento gadget připojuje pomocí konektoru Lightning. Vychytávka, která vás vyjde na 199 dolarů, je kompatibilní s modely 6 a výše.

Abyste iPhone propojili s malou kamerou, potřebujete si stáhnout a nainstalovat příslušnou aplikaci z App Store.

insta360 nano fb

Zdroj: Insta360 Nano, FunkyKit

Dnes nejčtenější

.