Zavřít reklamu

Sedmnáctiletý student střední školy v Seattlu, Michael Royzen, začal s programováním iOS aplikací už ve dvanácti letech. Programování miluje natolik, že se chce touto činností jednou živit. Začátek má skutečně slibný, protože byl součástí týmu, který v roce 2015 vyhrál v soutěži TechGLOBAL Civic Hackathon. Tým mladých programátorů tehdy vytvořil aplikaci VoicePedia, která čte zrakově postiženým lidem nahlas texty z Wikipedie

Vytvořil také aplikaci RecipeReadr, která předčítá zase recepty. Tato aplikace je také ke stažení na App Store, stojí 1,99 dolarů a už má pár tisíc stažení.

Díky těmto aplikacím dostal v rámci studentského programu stipendium na 2016 Worldwide Developer Conference, kterou pořádá Apple. Právě zde se setkal se samotným CEO cupertinské společnosti Timem Cookem, jenž mu podepsal iPhone, a s viceprezidentem softwarového inženýrství Craigem Federghiem. O události říká, že mu změnila život.

Před několika lety Apple neumožňoval, aby se mladiství programátoři zúčastnili takové konference. Nicméně dnes je vítá velice rád, přičemž dokonce jim nabízí stipendia na WWDC. Až 400 studentů dostane vstupenku na konferenci zdarma a Apple těmto účastníkům zaplatí nocleh. Programátoři, kteří zatím studují, se mohou setkat se zaměstnanci Apple a získat od nich zpětnou vazbu na svou práci.

Tim Cook a Craig Federghi mladého programátora při rozhovoru natolik inspirovali, že vymyslel aplikaci zvanou Ryde. Prostřednictvím ní si můžete naplánovat každodenní cestování tak, abyste vždy všude dorazili včas. Michael se pro vytvoření aplikace rozhodl, protože si všiml, že některé dny mu cesta do školy trvala déle než v jiné dny. A chtěl jít tvrdě za svým, tak jak to viděl právě u zaměstnanců Apple.

Aplikace Ryde, která má na App Store velice pěkné hodnocení, vám prozradí, kdy odejít z aktuálního místa, abyste se na následující místo dostali včas. Dokonce vám navrhne nejrychlejší trasu.

„Jejich nadšení vytvářet vysoce kvalitní produkty, stejně jako jejich pokora, bylo velice inspirativní,“ dodal teenager k setkání s Timem Cookem a Craigem Federghiem. Michael Royzen je ambiciózní student, který chce tvrdě pracovat na tom, co ho baví. A třeba jednou bude v Apple pracovat.

michael fb

Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.