Zavřít reklamu

Apple společně s dalšími 52 významnými americkými korporacemi podpořil transgenderního studenta. Gavin Grimm se se svým případem ocitl až u Nejvyššího soudu. Bojuje o právo užívat veřejná sociální zařízení pro pohlaví, se kterým se ztotožňuje.

Transgender osoby usilují stále více o svá práva. V roce 2015 Gavin Grimm, který je nyní zastupován neziskovou organizací American Civil Liberties Union, zažaloval vedení školy ve Virginii za to, že nemohl užívat sociální zařízení určené pro pohlaví, s nímž se identifikuje. Případ prošel několika federálními soudy, včetně amerického odvolacího soudu.

Vedle cupertinské společnosti podepsali právní rozbor na podporu studenta i další tech firmy, jako jsou Airbnb, Amazon, eBay, IBM, LinkedIn, Intel, Microsoft, PayPal, SalesForce, Twitter, Yahoo a Yelp. Dále se na listině podpisů objevily velké brandy jako GAP, MAC Cosmetics, Massachusetts Mutual Life Insurance a Warby Parker.

Předseda kampaně pro lidská práva Chad Griffin podotkl, že tyto společnosti dávají svým podpisem jasně najevo, že podporují transgenderní děti a jejich rodiny. „Každý si zaslouží šanci uspět v prostředí bez stigmatu a diskriminace,“ uvedl Apple, který se bude snažit o to, aby se s transgenderními studenty zacházelo stejně jako s ostatními studenty.

Technologický gigant se už v minulosti zúčastnil akcí podporující skupinu LGBT. Každoročně se zaměstnanci účastní pochodu LGBT Pride Parade na podporu lidské rovnoprávnosti a diverzity napříč etniky a sexuální orientace.

Nejvyšší soud plánuje vyřešit případ studenta koncem tohoto měsíce.

lgbt FB

Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.