Zavřít reklamu

O tom, jak nesmírně populární službou YouTube je, dnes informoval The Wall Street Journal. Dostala se jim do ruky statistika o tom, kolik času zde uživatelé stráví a jedná se o velmi, velmi vysoké číslo. YouTube je mezi uživateli natolik populární, že jeho sledovanost v nejbližší budoucnosti překoná sledovanost klasických televizních programů.

Podle informací listu The Wall Street Journal zhlédnou uživatelé YouTube více než miliardu hodin záznamu za den. Tento milník služba zaznamenala již na podzim loňského roku. Je tedy jasné, že v současné době bude hodnota zase o něco vyšší. Google za tento milník vděčí důkladné implementaci umělé inteligence, která zpracovává podněty uživatelů a dokáže jim tak doporučovat velmi přesný obsah. Tuto technologii začal Google nasazovat již v roce 2012 a od té doby se návštěvnost serveru více než zdesetinásobila.

Další zajímavou statistikou je fakt, že je na servery služby každou minutu nahráno zhruba 400 hodin videozáznamů. To pak znamená nějakých 65 let videočasu za jediný den. Při takovémto množství obsahu se pokročilé a složité algoritmy pro doporučování videí hodí.

S neustále rostoucí základnou uživatelů se tak YouTube přibližuje klasické televizi. Američané za den zhlédnou zhruba 1,25 miliardy hodin záznamu na běžné televizi. Populární služba se tak pomalu ale jistě přibližuje i této metě. S neustálým nárůstem mobilních telefonů a tabletů by překročení této hranice nemělo trvat příliš dlouho.

YouTube FB
Youtube iPhone

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.