Zavřít reklamu

Všichni to určitě znáte. Chcete si na YouTube pustit nějaké zajímavé video, ovšem nejdříve na vás vyskočí třiceti sekundový reklamní spot, který navíc nejde přerušit tak, jak je to u ostatních několikavteřinových spotů možné. A právě tyto otravné a nepřerušitelné reklamy se s námi rozloučí. Budeme to však muset ještě do konce roku vydržet. Jejich odstranění plánuje Google až na rok 2018.

Informace se objevila v oficiálním prohlášení, které Google poskytl serveru Campaign. Hlavním cílem stojícím za tímto krokem je údajně zlepšení uživatelské zkušenosti napříč platformou. Společnost tímto krokem také upravuje svůj obecný přístup k reklamám, které se objevují před jednotlivými videi.

Místo 30 sekundových videí se tak na scénu dostanou krátké šestisekundové spoty, které ovšem také nepůjdou přeskočit. Tzv. „bumper ad“ formát YouTube představil loni. Společnost tuto změnu odůvodňuje tím, že 30 sekundové reklamy prý odpuzovali návštěvníky. Zatím není jasné, jestli se tato změna dotkne všech uživatelů YouTube, tedy jak počítačových, tak mobilních. Co ovšem jasné je, že pokud vám reklamy vadí, existuje mnoho rozličných způsobů, jak se jich spolehlivě zbavit. Pak už je to jen na vás, jestli chcete mít službu bez reklam, nebo vám nevadí podpořit někoho, koho často sledujete.

YouTube FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.