Zavřít reklamu

V následujících týdnech pravděpodobně lehce utichnou dohady o nadcházejícím iPhonu, a na pár dní je vystřídají spekulace o tom, co Apple předvede se svou tabletovou řadou, která by se měla dočkat kompletní aktualizace. Mělo by dorazit hned několik nových iPadů s tím, že hlavní hvězdou z celé nabídky by měl být nový 10,5″ iPad Pro. O něm se mluví již několik měsíců a se svou troškou do mlýna dnes přispěla také ředitelka pro oddělení tabletů a počítačů společnosti IHS Markit, Rhoda Alexander.

Podle ní dostane nový 10,5″ iPad Pro vylepšenou obrazovku, která nabídne stejnou jemnost obrazu, jako současný 9,7″ iPad Pro, tedy 264ppx. Rozlišení jako takové však vzroste na předpokládaných 2 224 x 1 536 pixelů.

Stejně jako u iPhonu 8 se spekuluje o tom, že 10,5″ iPad Pro bude vesměs stejně veliký, jako současný 9,7″ model s tím, že se Applu podaří výrazně zmenšit okraje displeje. Tím tak docílí zvětšení plochy obrazovky bez toho, aniž by se zásadně změnil rozměr zařízení. Rhoda Alexander očekává (navzdory od jiných), že Apple nové iPady Pro vypustí do světa na přelomu března a dubna. Tato informace by odpovídala tomu, že se někdy v průběhu března dočkáme konference, na které Apple nové iPady (a iPhony) představí.

Takto nějak by mohl nový iPad vypadat:

iPad Pro 2 concept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.