Zavřít reklamu

Dokážete si představit, co by se stalo, kdyby se Tim Cook rozhodl jít cestou zla a využít všechna data z iPhonů pro hanebné účely? Ani tak nemusíte zapojovat svou fantazii, protože Dave Eggers a James Ponsoldt to udělali za vás. Ponsoldt totiž využil příběh knižního bestselleru od Eggersa a přichystal si na letošní rok film The Circle, kterému vytvořil scénář a rovnou snímek i sám zrežíroval. V hlavní roli pak účinkuje Emma Watson (známá především jako Hermiona z Harryho Pottera), Tom Hanks a John Boyega.

A jakou že spojitost má nový film s Applem? Ve snímku totiž najdete spoustu paralel, které divákovi dávají jasně najevo, kam si má onoho giganta zařadit v našem světě. V první řadě společnost The Circle má sídlo ve tvaru kruhu, tedy stejné jako do kterého se Apple chystá v následujících měsících přestěhovat.

Navíc firma sídlí stejně jako Apple v Silicon Valley. The Circle vypadá na první pohled jako dokonalá společnost (podobně jako Apple), jenže jakmile se v ní Ema Watson nechá zaměstnat, zjistí, že vše je úplně jinak – The Circle totiž ovládá vše a všechny. Jedná se sice o internetovou společnost, tudíž by mohla spíše připomínat Google nebo Facebook, ale ve snímku se nachází spousta paralel se Stevem Jobsem a iPhonem.

Pokud vás snímek svým dějem a zaměřením zaujal, určitě si nenechte ujít trailer přiložený níže. Jestliže chcete The Circle vidět mezi prvními, pak si zaznamenejte datum 27. dubna, kdy film míří do českých a slovenských kin.

The Circle FB

Dnes nejčtenější

.