Zavřít reklamu

Letošní rok je pro fanoušky oslavou iPhonu a dost možná také celé společnosti Apple. Právě iPhone totiž před deseti lety ukázal nakousnuté jablíčko i těm, kteří do té doby buď vůbec nevěděli, že nějaký Apple existuje a nebo jej vnímali pouze jako společnost s předraženými počítači a MP3 přehrávači. Vždyť právě iPhone byl minimálně v našich končinách pro mnoho lidí produktem, díky kterému si získali cestu k celé společnosti Apple a stali se jejími fanoušky.

Právě letos Apple oslaví deset let od představení původního iPhone, který byl označován komunitou také jako iPhone 2g. Na oslavu desátého výročí se očekává, že Apple představí něco velkého a kromě iPhone 7s, který by měl letos také vyjít, se zřejmě dočkáme rovnou i iPhone 8, jenž by měl nabídnout to nejlepší, co dnešní technologie umožňují. Právě těmito spekulacemi o iPhone 8 se inspiroval designér Imran Taylor, který vytvořil koncept iPhone X.

Ten by měl podle autora konceptu nabídnout kovový rám z tekutého kovu, tělo tenké pouze 6,9mm, kterému bude dominovat 5,8″ OLED display se zabudovaným Touch ID. Duální širokoúhlá kamera s rozlišením 12 Mpix by pak měla být na těle telefonu usazena na výšku a měla by umožnit také natáčení a focení 3D obrázků. Uvidíme, čeho z těchto snů se skutečně dočkáme a co Apple v letošním roce připraví, koncept je to však velmi zajímavý a také poměrně reálný.

Dnes nejčtenější

.