Zavřít reklamu

Po zveřejnění testovacích verzích iOS 10.3, macOS 10.12.4 a tvOS 10.2 minulý týden, přichází dnes mezi vývojáře konečně také první beta verze watchOS 3.2. O jejích novinkách jste mohli číst už minulou středu, jelikož Apple prozradil, co nás ve watchOS 3.2 čeká. Největší novou funkcí je tak Theater Mode, který měl původně zavítat na iOS 10.3, kde měl fungovat jako Dark Mode. Bohužel se tak nestalo a Theater Mode je nový režim pro Apple Watch, který zajišťuje, že při návštěvě kina nebo divadla hodinky nebudou po přijetí notifikace rozsvěcet displej a ani přehrávat upozornění. Uživatel tak ucítí jen vibraci na svém zápěstí. Pokud bude chtít displej rozsvítit, bude muset poklepat na displej nebo stisknout korunku na boku Apple Watch.

Další velkou novinkou watchOS 3.2 je podpora Siri pro aplikace třetích stran. To znamená, že vývojáři nyní díky SiriKit mohou do svých aplikací přidat příkazy, díky kterým bude možné přes Siri například odesílat zprávy, rezervovat jízdy (přes Uber), zahajovat hovory (například přes Messenger), provádět platby, prohledávat fotografie nebo třeba zahajovat cvičení.

Jak už bylo uvedeno výše, watchOS 3.2 je prozatím ve fázi beta testování, tudíž je dostupný pouze pro registrované vývojáře. Pokud se jím chcete stát, stačí se zaregistrovat na stránkách developer.apple.com, zaplatit roční poplatek a stáhnout si příslušný profil, abyste si mohli systém nainstalovat. Aktualizace se poté provádí skrze Apple Watch aplikaci na iPhonu.

watchOS 3.2

Dnes nejčtenější

.