Zavřít reklamu

Notebooky 2v1 – tedy s dotykovým displejem – se v poslední době staly velkým hitem. Apple se však netváří, že by je do své nabídky hodlal nyní či v budoucnu zařadit. Nyní ale mají majitelé MacBooků Air možnost vychutnat si výhody dotykového displeje i u svého počítače. S řešením, zvaným AirBar, přišla společnost Neonode.

Společnosti, zaměřující se na vývoj elektroniky, se v posledních dnech předhánějí v tom, aby se co nejlépe předvedly na veletrhu CES, který se koná ve dnech 5. – 8. ledna. Své místo na něm bude mít i firma Neonode, která je tvůrcem doplňku s názvem „AirBar“. Ten byl původně vyvinut pro počítače s Windows, nyní se ale konečně dostává i k majitelům Maců. Jedná se o magnetický pruh pro třináctipalcový MacBook Air, který se k laptopu připojí pomocí USB kabelu.

Po umístění AirBaru mohou uživatelé používat displej jako touchscreen, možná je i integrace systémových gest. Dochází k tomu za použití technologie s názvem „zForce AIR Technology“, k aktivaci touchscreenu není zapotřebí žádný přídavný software. AirBar využívá řady světel přes displej, což znamená, že touchscreen reaguje jak na dotek holou rukou, tak i na rukavice či příslušné nástroje.

https://www.youtube.com/watch?v=qWjrTMLRvBM

„Jsme vycvičeni k tomu, abychom se věcí dotýkali. AirBar je prvním řešením typu plug-and-touch, které promění váš MacBook Air v notebook s touchscreenem. Kdykoliv se ho budete chtít dotknout, můžete. Připravte se na prohlížení webových stránek, videí, nebo hraní her. AirBar je rychlý a funguje s prsty, tužkami nebo dokonce i štětci.“

Důvodem, proč AirBar funguje jen s MacBookem Air, je nutnost rámečku a potřeba USB-A portu. Světlo světa spatří počátkem března a k dostání bude na Amazonu za 99 dolarů.

airbar-fb

Zdroj: iPhoneHacks.com

Dnes nejčtenější

.