Zavřít reklamu

Když Apple začal zveřejňovat první beta verze nového iOS 10, mnohým uživatelům vadilo odstranění hvězdičkového hodnocení skladeb v aplikaci Hudba. Apple však na stížnosti uživatelů nebral ohled a absence starého hodnocení, které se ve službách od společnosti Apple nacházelo už několik let, byla stále přítomna. Zdá se, že kalifornská společnost na nespokojenost zareagovala až později a v nedávno vydané aktualizaci iOS 10.2 můžeme v nastavení nalézt přepínač, který nám vrátí zpět hodnocení skladeb pomocí hvězdiček.

Jak už bylo řečeno, staré hodnocení lze opět povolit přepnutím přepínače v nastavení. Ten je v základu ve vypnuté poloze, tudíž o této možností nemusí všichni uživatelé vědět a mohou dál žít v domnění, že je staré hodnocení nadobro pryč. Jednoduchou změnou polohy přepínače je pak možné staré hodnocení vrátit.

Jak na iOS 10.2 vrátit v Apple Music staré hodnocení podle hvězdiček

  1. Ujistěte se, že máte ve svém iOS zařízení nainstalovanou verzi iOS 10.2.
  2. Otevřete Nastavení a jděte do sekce Hudba.
  3. Aktivujte přepínač Zobrazit hvězdičkové hodnocení.

V tuto chvíli by se měla v Apple Music objevit možnost hodnotit skladby nejen pomocí srdíček, ale i přes hvězdičky. Tato možnost je však i v aplikaci Hudba trochu zastrčená.

Jak na iOS 10.2 v Apple Music hodnotit skladby hvězdičkami

  1. Otevřete aplikaci Hudba a najděte skladbu, kterou chcete ohodnotit.
  2. Nyní přichází 2 možnosti.
    • Pokud máte iPhone 6S a novější zařízení, které má displej s technologií 3D Touch, zatlačte na skladbu, kterou chcete ohodnotit, dokud se neobjeví nabídka s tlačítky pro sdílení skladby, atd.
    • Pokud máte starší zařízení, které neobsahuje displej s technologií 3D Touch, podržte prst na dané skladbě, dokud se neobjeví nabídka s tlačítky pro sdílení skladby, atd.
  3. Nyní klikněte na tlačítko „Hodnotit skladbu…“.
  4. V otevřeném okně vyberte počet hvězdiček, který chcete skladbě udělit a klikněte na „Hotovo“.

Mnoho uživatelů bylo po celkové změně vzhledu aplikace zklamáno a zmateno. Osobně se mi zdá aplikace i po několika měsících používání nepřehledná a ovládací prvky mi připadají moc velké. Alespoň v něčem však Apple vyslyšel své zákazníky a vrátit zpět možnost hodnotit skladby pomocí hvězdiček.

ios-apple-music-hvezdickove-hodnoceni-fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.