Zavřít reklamu

Všichni už určitě známe Shazam, který nás nejednou zachránil od toho pocitu, kdy nám v hlavně pořád hrála jedna písnička, ale nevěděli jsme její název. Shazam už sice oficiálně patří pod Apple, avšak jablečná společnost se pokusila o jakési „prohloubení“ hledání skladeb, a to přímo v nativní aplikaci Hudba. Zde totiž můžete najít písničku pomocí jejího textu. Jak tedy na to?

Jak v iOS 12 najít skladbu pomocí textu

Postup je vcelku jednoduchý. Na našem iPhonu nebo iPadu s nainstalovaným operačním systémem iOS 12 přejdeme do nativní aplikace Hudba. Po otevření aplikace se v dolním menu přesuneme do záložky Hledat. Nyní využijeme horního textového pole, ve kterém se přepneme do Apple Music. Nyní už do pole stačí začít psát úryvek textu, který si pamatujete. Pro ukázku jsem si vybral písničku My Heart Is In Havana, kdy jsem si pamatoval text „half of my heart is in“. Text jsem zadal do vyhledávání a poté stačilo pouze stisknout tlačítko Hledat.

Vyhledávání skladeb pomocí textu samozřejmě funguje nejlépe na anglických skladbách, s těmi českými moc neuspějete. Každopádně si myslím, že má tato funkce opravdu dobře našlápnuto a v budoucnu by mohla být opravdu parádní. Prozatím bych tuto funkci označil jako „ve fázi testování“, jelikož nefunguje opravdu 100%, avšak určitě dokáže pomoct.

ios12-fb

Dnes nejčtenější

.