Zavřít reklamu

Segment chytrých hodinek je velmi zajímavým trhem. Před rokem zažil obrovský růst, především díky Apple Watch, zatímco letošní rok je ve znamení opaku. Ti úspěšnější stagnují, ti neúspěšní se propadají. Stálicemi v segmentu jsou logicky Apple s Apple Watch, Samsung se svými chytrými hodinkami a pak ještě Fitbit a Pebble. A právě tyto poslední dvě jmenované společnost budou pravděpodobně tvořit jen jednu. Podle posledních informací to totiž vypadá, že společnost Fitbit je velmi blízko k tomu, aby svého konkurenta koupila, údajně za poměrně nízkou částku. 

Zdrojem těchto zpráv je server The Infotmation, který s tímto závěrem přišel, na základě informací od svých zdrojů. Nejzajímavější na tom všem je, že má být akvizice „poměrně levná“. Přesná částka ale není zatím známá. Důsledky prodeje budou v podstatě konečnou zastávkou pro Pebble. Jejich produkty pomalu ale jistě zmizí z distribuce. Fitbit je nakupuje vesměs kvůli softwaru, patentům a dalšímu duševnímu vlastnictví.

Společnost Pebble hledala investora, nebo jiného zájemce, již několik měsíců, kvůli špatné hospodářské situaci v rámci firmy. V červnu přišla se třemi zajímavými produkty a to Pebble 2, Time 2 a Pebble Core. Jejich přístup je ovšem zcela odlišný od toho, kterým se vydal Apple. Nezaměřují se na aplikace, ale spíše na klíčové vlastnosti samotných hodinek, které jsou zde z výroby. Touto akvizicí by tak mohl v segmentu vyrůst další silný hráč, který bude ohrožovat Samsung a ostatní konkurenty.

pebble_2_collection_white_web-800x450

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.