Zavřít reklamu

Negativní zprávy, z hlediska prodeje Apple produktů, pokračují. Před několika hodinami jsme psali, že analytici očekávají další propad prodejů MacBooků a Maců a to i navzdory novým modelům, se kterými společnost přijde již tento čtvrtek. Nyní se objevují další špatná čísla, tentokrát se ovšem týkají chytrých hodinek Apple Watch. Analytická společnost IDC vydala report týkající se prodejů v tomto segmentu, za období červen – září 2016. Dle jejich dat Apple zaznamenal více než 70% meziroční propad prodejů v tomto časovém úseku. Místo loňských 3,9 milionů zařízení letos údajně prodal pouze 1,1 milionu kusů.

Stejně jako v případě Maců, za to může čekání na novou generaci. Apple Watch Series 2 se začaly prodávat pouze dva týdny před koncem tohoto měřeného období. Proto se jejich prodeje do celkového výsledku téměř neprojevily. I tak se ovšem jedná o trend, který už pokračuje delší dobu. Zájem o chytré, ale zároveň drahé hodinky pomalu upadá. Samotný trh zaznamenal pokles prodejů o 51,6%. Jediné produkty, které získávají na popularitě, jsou levnější modely jako Garmin, Fitbid, Pebble apod.

Co se týče samotných výsledků, Apple je stále na prvním místě, i přes brutální propad téměř 72%. V současné době společnost drží 41,3% trhu. Následuje Garmin, který se vyhoupl na druhé místo díky svému raketovému růstu. Oproti stejnému období v loňském roce vyrostli prodeje Garminu o neuvěřitelných 324,2%. V současné době tak společnost zabírá 20,5% trhu s 0,6 milionem prodaných zařízení. Následuje Samsung (14,4% s 0,4 miliony prodaných kusů, nárůst o 9%), Lenovo (3,4% trhu s 0,1 milionu prodaných kusů a pokles o 73,3%) a již zmiňovaný Pebble (3,2% s 0,1 milionu prodaných kusů s poklesem 54,3% oproti loňskému roku).

idc-apple-watch-3q16
iPhone 6s Apple Watch imore

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.