Zavřít reklamu

V posledních hodinách se dostává uživatelům do rukou jejich nový 13″ a 15″ MacBook Pro s Touch Barem. Objevují se tak první recenze, o kterých jsme psali v tomto článku, a první dojmy samotných uživatelů. Začínají se také objevovat první pohledy pod pokličku, které odhalují, co si pro nás Apple vlastně připravil. Včera jsme psali o tom, že nové Touch Bar MacBooky nemají vyměnitelný SSD disk, paměťové moduly jsou na přímo napájené na základní desce. Dnes vyšla najevo další zajímavost. Perforace reproduktorů, které jsou po stranách klávesnice, jsou jen na oko. Reproduktor pod nimi totiž není.

Každý asi předpokládal to, že reproduktory budou umístěné po stranách nového MacBooku. Na obou stranách, po boku klávesnice, jsou perforace v hliníkovém těle, které na první pohled napovídají, že se pod nimi skrývají reproduktory. Detailní rozborka ovšem ukázala, že to tak vůbec není – reproduktory jsou umístěné podstatně níže a ony otvory jsou pouze kosmetické. Pustil se do ní, jako již tradičně, server iFixit a rovnou celý proces oznámkoval. Nový MacBook Pro s Touch Barem si odnesl extrémně nízké hodnocení opravitelnosti a to pouhý 1 bod z 10.

Touch Bar je velmi obtížně vyměnitelný, baterie je přilepená k tělu, reproduktory se nachází úplně jinde, než by je kdokoliv čekal… Snadno se dá vyměnit trackpad, který jednoduše vysunete ze své pozice. SSD disk je nevyměnitelný, stejně tak RAM a CPU. Kompletní postup rozebrání si můžete prohlédnout zde. Závěr si pak může udělat každý sám…

macbook-pro-2016-fb-5

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.