Zavřít reklamu

Jason Calacanis, podnikatel a zakladatel společnosti Weblogs, se ukázal v „This Week in Tech“. V rámci kritiky absence portů u nejnovějšího MacBooku Pro a vstupu pro sluchátka u iPhonu 7 uvedl, že CEO Applu Tim Cook je „nudný, bez vize a nekompetentní“ a vyzval ho k odstoupení. Diskuse začala poměrně rozumně. Host pořadu Leo Laporte pronesl komentář o tom, že slevy, které Apple aplikoval na své USB-C kabely a adaptéry, byly přiznáním k chybnému kroku ze strany cupertinské společnosti.

Tento komentář však vyprovokoval dvouminutový Calacanisův projev. Nejprve začal obvyklou kritikou povolání hlavního provozního viceprezidenta do čela společnosti.

„Pokud osoby, odpovědné za logisitku, postavíte do čela Applu, bude všechno na čas, ale produkt tím utrpí… Zbavení se jacku a nucení lidí k rozhodování, zda chtějí nabíjet své zařízení nebo telefonovat, je projevem neschopnosti… A odejmnout MagSafe konektor…odejmout tuto inovaci, kterou (Apple) proslul, zahodit ji, a nasadit čtyři USB-C, sebrat milovanou funkci, tedy přímé připojení HDMI, a to při plném vědomí toho, že to tolik milovali lidé z video businessu i vývojáři, to zavání určitou úrovní nekompetentnosti, ke které může dojít pouze tehdy, když do čela společnosti postavíte někoho tak nudného a bez vize ajko Tim Cook.“

Calanis pokračoval v porovnávání Cooka se Stevem Jobsem, přičemž zdánlivě zapomněl na to, že to byl právě Jobs, kdo Tima Cooka vybral do čela společnosti.

tim-cook-what

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.