Zavřít reklamu

WhatsApp zavádí systém dočasného zobrazování obsahu – jeho platnost po 24 hodinách vyprší. Tým WhatsAppu údajně pracuje na nové funkci dočasných zpráv na principu, který důvěrně známe z aplikace Snapchat. Funkce ponese název „Status“. Projekt odhalili odborníci na základě zkoumání nejnovější betaverze Whatsapp pro iOS a Android.

K funkci Status se nejspíš uživatelé dostanou ze spodní lišty v aplikaci, kde jsou umístěny položky jako Kontakty, Hovory či Nastavení. Ke sdílenému obsahu bude možné přidávat textová pole nebo ručně vytvořené kresby.

Společnost Facebook odkoupila Whatsapp před dvěma lety za celkem 16 miliard dolarů. Jednání o odkoupení ale začala již v roce 2012. Funkce, kterými disponuje oblíbený Snapchat, se těší velké popularitě, a s dočasnými příspěvky kromě Facebooku přišla v nedávné době například i sociální síť Instagram. Messenger Day od Facebook je prozatím ve fázi testování, vyzkoušet si ho mohou uživatelé v Polsku a v Austrálii. Ohlasy zatím příliš nadšené nejsou – objevují se stížnosti na to, že roztříštění funkce do více platforem může být pro diváky i samotné uživatele matoucí.

whatsapp-fb

Zdroj: Engadget.com

Dnes nejčtenější

.