Zavřít reklamu

U populárního Messengeru se pro uživatele s malým datovým balíčkem blýská na lepší časy. Facebook nedávno oznámil, že v beta verzi spustil pro svůj Messenger funkci „data saver“. Jak už samotný název napovídá, funkce bude uživatelům na mobilním internetu šetřit data a to tak, že pokud uživatel obdrží obrázky nebo videa, tak se nestáhnou automaticky, ale až po klepnutí. Uživatel si tak zvolí, zda si chce fotografie stáhnout a prohlédnout okamžitě nebo až doma na Wi-Fi, aby ušetřil data. Případně si může stáhnout jen ty vybrané.

Funkci bude možné aktivovat (případně deaktivovat) v nastavení, kde bude možné zjistit i to, kolik mobilních dat jste ušetřili. „Data saver“ se bude týkat opravdu jen mediálních souborů, textové zprávy se budou stahovat všechny jako doposud.

Facebook tak doufá, že díky nové funkci naláká na používání Messengeru i ty uživatele, kteří mají malý datový balíček a proto se aplikaci vyhýbají nebo internet zapínají jen zřídkakdy. Prozatím je „data saver“ testovaný jen mezi uživateli Androidu, ale brzy by měl zavítat i na iOS.

Facebook si přichystal novinky i pro svou stejnojmennou aplikaci. Nově si tak uživatelé mohou zvolit náhledový obrázek pro 360°obrázky, které se v poslední době na Facebooku rozmáhají a jsou popravdě poměrně zajímavé. Jako náhledový obrázek je možné si vybrat některou část z fotografie a nalákat tak své uživatele, aby si jí prohlédli. 360° fotografii můžete z iPhonu nahrát na Facebook tak, že vyberete nějakou fotku focenou v režimu panorama, kterou můžete pořídit s nativní aplikací Fotoaparát na iOS. Kromě náhledové fotky chystá Facebook také pro 360°fotografie speciální alba.

facebook-360-800x487
Facebook on an iPhone home screen drawing focus to the Facebook app and the accompanying Messenger app

zdroj: thenextweb

Dnes nejčtenější

.