Zavřít reklamu

Facebook včera oficiálně oznámil spuštění svého business produktu – sociální sítě pro firmy s názvem Workplace. Produkt, jehož původní název zněl Facebook at Work, má konkurovat podobným službám, jako jsou Slack nebo Hipchat.

Workplace má společnostem nabídnout vlastní interní sociální síť, určenou ke komunikaci a sdílení pracovních záležitostí. Má ale potenciál? Navzdory tomu, že jeho konkurenti jsou na trhu již delší dobu, má Workplace od Facebooku výrazný potenciál vydobýt si mezi nimi čelní pozici – pochopitelně zejména u firem, které si svou platformu pro interní komunikaci zatím ještě nezvolily.

Velikou výhodou Workplace, která ho od konkurentů odlišuje, jsou i jeho překvapivě nízké ceny. Cena standardního plánu u platformy Slack činí 6,67 dolarů za měsíc pro jednoho uživatele, zatímco Facebook své služby firmám nabízí za pouhý dolar měsíčně na uživatele. Rozdíl spočívá i v tom, že Slack sice nabízí uživatelům neomezený plán pro vyzkoušení, ale uloženo zůstává jen posledních 10 000 zpráv ve skupinové konverzaci – po překročení tohoto počtu zprávy zmizí.

Oba produkty navíc nabízejí rozdílná řešení podobných problémů. Jedním z důvodů prudkého vzestupu sítě Slack jsou například i jeho poměrně široké možnosti integrace, Workplace zatím nepřesáhl svůj vlastní ekosystém. Uživatelé Workplacu se do platformy budou přihlašovat pod účtem, který bude zcela odlišný od jejich osobního facebookového účtu, což přispívá ke striktnímu oddělení osobního a pracovního života a záležitostí.

Kanál novinek ve Workplace je upraven přímo pro potřeby konkrétní firmy a je zcela bez reklam. Standardem jsou hlasové a videohovory, vytváření skupin pro jednotlivé týmy a pracoviště a dokonce i možnost spolupráce s ostatními firmami, které také Workplace používají. Jediným negativním bodem Workplace se zatím tedy zdá již zmíněná absence integrace se službami třetích stran – nezbývá, než doufat, že se jedná o dočasnou záležitost. Workplace je již teď ke stažení v App Store pro iOS.

Facebook FB
zdroj: cydiaos

Dnes nejčtenější

.