Zavřít reklamu

iPhone začíná být v některých zemích nedostatkovým zbožím, a to hlavně v případě Jet Black varianty, která je v mnoha zemích po celém světě beznadějně vyprodaná. Hlavní důvod, proč je Jet Black iPhonů málo, jsou problémy spojené s výrobou. Tato barevná varianta je natolik náročná na výrobu, že výslednou kontrolou kvality neprojde až 40% kusů, které se musí následně znovu předělávat a opravovat, což je časově náročné.

Ještě před samotným zahájením prodeje se vědělo, že je iPhonu 7 Jet Black skutečně málo, a tak ti nejvěrnější fanoušci čekali před Apple Story i dlouhé desítky hodin. Dva mladíci však přišli na jiný způsob, jak si iPhone 7 obstarat levně a bez front, hrozí jim však za to pobyt za mřížemi.

Dva kamarádi ze Singapuru chtěli vyzrát na fronty, a tak je napadla téměř geniální věc – zakoupit iPhone v tranzitní hale letiště úplně bez front. Na letiště Changi se skutečně vydali a chtěli v tranzitní hale zakoupit nejnovější iPhone a následně letiště opustit, přitom ale došlo porušení tamních pravidel, která říkají, že pokud nemají cestující v úmyslu skutečně nastoupit do letadla, tak jim hrozí pokuta až 1 000 singapurských dolarů a dva roky vězení.

Mladíci si přitom kvůli iPhonu zakoupili dokonce i letenky, jenže to jim nepomohlo, protože neměli v plánu je skutečně využít a odletět. Jejich plán jim tak prokoukla policie a zatkla je. Nyní jim hrozí zmíněná pokuta a až dva roky vězení.

Nejnovější jablečné telefony se začaly v Singapuru prodávat 16. září. Jak se očekávalo, během několika prvních hodin byly všechny přidělené kusy vyprodané. Singapur nemá vlastní Apple Store, ale ve městě a i na zmiňovaném letišti se nachází mnoho oficiálních distributorů.

iphone-7-black-jet-black-fb

*Zdroj: iDnes.cz

Dnes nejčtenější

.