Zavřít reklamu

Minulý týden ve středu představil Apple iPhone 7 ve zcela nové Jet Black variantě. Jedná se o leskle černou, kterou jsme naposledy zažili u iPhonu 4/4S. Jenže tentokrát není iPhone vyrobený ze skla, jako tomu bylo u čtvrtého iPhonu, ale šasi je stále hliníkové, konkrétně jde o hliník série 7000, který je i přes svou tenkost neuvěřitelně pevný. Jak ale Apple dokázal udělat lesklý iPhone z hliníku?

Právě to v novém videu, které Apple včera na svém YouTube kanále zveřejnil, vysvětluje jejich šéf designér, kterým není nikdo jiný než Jony Ive. Ve videu se tak dozvíte, jak speciálně Apple brousí hliníkové šasi v unikátní sloučenině a odstraňuje tím tak nedokonalosti a přechody mezi jednotlivými materiály.

A právě i díky tomuto postupu, který Apple sám vyvinul, dokáže vytvořit lesklý, dokonalý povrch. Šasi pak ještě prochází procesem anodické oxidace, čímž se na těle uchytí ochranná vrstva oxidu. Barva se pak nanáší pomocí kapilár, díky čemuž  dojde k maximálnímu nasycení materiálu a právě proto je nová Jet Black varianta tak výrazně černá. Jony dokonce uvádí, že se barva stane součástí povrchu.

Nakonec se šasi ještě vykoupe mezi magnetickými ultra-jemnými částicemi železa a tím se dokončí vyleštění eloxované vrstvy, čímž se docílí dokonalého lesku.

https://youtu.be/sbios0u2Px8

iphone-7-jet-black-vyroba

Dnes nejčtenější

.