Zavřít reklamu

I když díky elektronickým letenkám chodíme na letiště již jen s pasem, má vedle něho v kapse většina z nás a právě iPhone, iPod touch nebo iPad v kombinaci s oficiální aplikací Letiště Praha, dělá cestování zase o něco pohodlnější a příjemnější.

Pokud si myslíte že jsem v úvodu napsal chybný název aplikace, není tomu tak a aplikaci naštěstí ještě nestihli autoři názvu Letiště Václava Havla přejmenovat, zřejmě na to čtyř milionový rozpočet pro přejmenování letiště nestačil. Aplikace je dostupná zcela zdarma a v kombinaci s neomezeným Wi-Fi připojením, které je dostupné ve všech prostorách pražského letiště zdarma, ji mohou využít skutečně všichni.

Ačkoli se na první pohled zdá, že toho aplikace příliš nenabízí, opak je pravdou. Právě povedenému uživatelskému rozhraní vděčíme za přehlednost která působí až minimalisticky. První co upoutá je to nejdůležitější, informace o příletech a odletech. Zde se dozvíte číslo letu, cílovou destinaci, plánovaný odlet, společnost která let pořádá a to nejdůležitější, číslo terminálu a číslo check-in.

 
IMG_4960
IMG_4958

Zajímavé je, že číslo check-in se pomocí aplikace dozvíte o půl hodiny dříve, než se zobrazí na informační tabuli v terminálu. Pohodlně se tak usadíte společně s dalšími uživateli oficiální aplikace pražského letiště a počkáte až se check-in otevře. To samozřejmě mezi tím co ostatní nervózně čekají před světelnou tabulí s informacemi, které vy máte s předstihem v iPhone.

To že se jedná o oficiální aplikaci je podstatné, data nejsou přejímána přes jakékoli prostředníky a další server, to co je napsané ve vašem telefonu vždy souhlasí s tím co hlásí letištní tabule. Samozřejmě se dozvíte také o zpoždění nebo zrušení letu a to jak u odletů, tak i příletů. Aplikace dále umožňuje přímé sledování daného letu a upozornění na změny v jeho statusu pomocí oznámení. Samozřejmostí jsou pak veškeré potřebné informace od oficiálních kontaktů, přes ceny parkovného v jednotlivých parkovištích, až po informace o jednotlivých obchodech.

IMG_4959
ruzyne

Aplikace není žhavou novinkou v iTunes App Store, ale rozhodně stojí za pozornost všech kteří plánují cestu letadlem z našeho největšího letiště. Aplikace nabízí vše co od ní jen můžeme chtít a je rozhodně fajn vidět, že se i v ČR něco hýbe směrem dopředu.

Dnes nejčtenější

.