Zavřít reklamu

AdBlock zná dnes v podstatě každý. Jedná se o plugin do prohlížeče, který dokáže blokovat reklamy na webových stránkách. Do značné míry se tím snižuje velikost přenášených dat, což v důsledku zrychluje načítání stránky. Webová stránka se stává více přehlednou bez rušících prvků. Avšak někteří lidé považují používání tohoto rozšíření za nemorální, protože provoz stránek je většinou hrazen z výdělků ze zobrazovaných reklam. Nyní přišla společnost Eyeo GmbH, která konkrétně stojí za AdBlock Plus s opravdu zajímavým sdělením. Jejich rozšíření již nebude „úplně“ blokovat všechnu reklamu.

Vývojářská společnost se rozhodla, že bude téměř sama rozhodovat o tom, která reklamy se uživatelům budou zobrazovat a které ne. Pokud bude reklama málo „agresivní“, tak se uživatelům zobrazí a AdBlock Plus ji nezablokuje. Zmiňovaný proces schvalování a následné povolování/blokování reklam už nějaký čas funguje a společnost Eyeo GmbH za něj sklízí obrovskou kritiku.

Společnost chce na velice populárním pluginu také pochopitelně vydělávat, a tak bude mít jiná společnost možnost zakoupit si prostor v reklamním AdBlock prostoru, který následně nahradí skutečné reklamy na webové stránce. Reklama se pak objeví na webech, které tento systém budou podporovat – doplněk pro blokování reklamy nahradí současnou reklamu za takovou, která splňuje kritéria společnosti.

Na prodeji reklam Eyeo spolupracuje s poskytovatelem ComboTag, který bude zajišťovat inzerenty. Doteď zastupoval i Google. Jenže ten na novinku zareagoval tím, že s ComboTag přestal spolupracovat a nechce mít s tímto byznysem nic společného.

adblock-plus

*Zdroj: zive.cz

Dnes nejčtenější

.