Zavřít reklamu

Focus iconNástroje na blokování reklam se díky iOS 9 značně rozšiřují, jelikož Safari nově podporuje ad-blockery přímo při prohlížení jako plugin, a tak je pro uživatele poměrně snadné prohlížet stránky bez reklam, což sebou přináší jisté výhody, ale i nevýhody. K ostatním vývojářům se nicméně nyní připojila i Mozilla, která nedávno vydala prohlížeč Firefox pro iOS.

Nový nástroj na blokování reklam od Mozilla nese název Focus a prozatím funguje jen s prohlížečem Safari kvůli přísným pravidlům Applu a apliakcí v App Storu. Mozilla nicméně doufá, že v budoucnosti by mohl být jejich ad-blocker kompatibilní i s Firefoxem. Focus využívá nejrozšířenější databázi stránek s reklamami Disconnect.me, tudíž vám zablokuje reklamy na většině stránek.

Všechny zájemce jistě potěší, že Focus je v App Storu ke stažení zcela zdarma. Nevýhodou nástrojů na blokování reklam pro iOS je mnohdy horší nebo pomalejší načítání stránek, což je má vlastní zkušenost. Navíc mějte na paměti, že své oblíbené stránky tímto nepodporujete k další tvorbě.

[appbox appstore id1055677337]

Mozilla-Focus

Dnes nejčtenější

.