Zavřít reklamu

S vydáním nového iPhonu 7 a 7 Plus došlo také k tomu, že se Applovský Taptic Engine dostal do dalšího zařízení, a tím pádem do rukou milionů dalších uživatelů. Už to tedy není výhradním prvkem pouze chytrých hodinek Apple Watch. Apple si je tohoto faktu vědom a tak vývojářům zpřístupnil zcela nové API právě pro Taptic Engine, které nově umožní vývojářům využívat funkce, se kterými mohl do této doby pracovat pouze Apple, jelikož byly uzamčené a třetí strana k nim neměla žádný přístup. Dočkáme se tak rozšířených funkcí, které budou koexistovat vedle Appovského 3D Touch. 

iPhone 7 disponuje kompletně předělaným Home Buttonem, který má s tím původním společný tak akorát tvar a využití. Jinak je komplet nový, nehybný a funguje na principu tlakového senzoru. Stejně řešení můžeme znát například s Trackpadu MacBooku Pro nebo Retina MacBooku, nebo z Apple Watch. Veškeré povely nově dostal na starost právě Taptic Engine, který vyhodnocuje to, jakým způsobem se uživatel Home Buttonu dotýká.

Apple nově umožňuje vývojářům, aby své aplikace optimalizovali právě na použití s novým senzorickým Home Buttonem, na který nyní mohou vázat specifické funkce pro specifická gesta a způsoby aktivace. Nové API by mělo být vývojářům k dispozici v nejbližší možné době, jelikož vydání íOS 10 se blíží. Je velice pravděpodobné, že do té doby to Apple nestihne, ale v plánu je, předat tuto možnost vývojářům co nejdříve.

18197-16476-hometaptic-top-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.