Zavřít reklamu

Vypadá to, že tento rok nebudeme mít šanci zjistit, zda bude ve svých začátcích iPhone 7 úspěšnější, než byl jeho předchůdce iPhone 6s. Právě přes první víkend, kdy se nové iPhony začínají prodávat, se ukáže, jak moc budou oproti svým předchůdcům úspěšné. Apple totiž CNBC oznámil, že nezveřejní výsledky prodejů za otevírací víkend.

Kalifornská společnost toto rozhodnutí obhájila údajnými logistickými důvody. „Počáteční prodeje závisí na nabídce a ne na poptávce. Proto jsme se rozhodli, že pro naše zákazníky a investory už nejsou naše počáteční prodeje reprezentativní hodnotou. Z tohoto důvodu už nebudeme zveřejňovat z prvního víkendu žádná čísla.“

Toto rozhodnutí bude pro analytiky a hlavně investory s největší pravděpodobností zklamáním, jelikož se podle výsledků řídí. Budou tak muset počkat do konce čtvrtého kvartálu, kdy Apple odhalí celkové výsledky za celý čtvrtrok. Společnost Apple uvedla, že jejich tržby za čtvrt roku zůstaly beze změny. Za toto období tak dosáhl výdělku přibližně mezi 45,5 a 47,5 miliardami dolarů. To je méně, než Apple vydělal za stejnou dobu minulý rok. V tom období vydělal 51,5 miliardy dolarů.

iphone-7-plus-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.