Zavřít reklamu

iOS logoApple včera večer oznámil finanční výsledky za 3. fiskální čtvrtletí. Ačkoli akcie společnosti ihned po oznámení začaly klesat, čísla byla poměrně silná a Apple prodal 47 milionů iPhonu a 10,9 milionů iPadů. Dohromady tak prodal 57.9 milionů iOS zařízení, do kterých ale Apple nezahrnuje prodeje iPodu touch, jelikož výsledky prodejů iPodů už společnost přestala oznamovat pravděpodobně kvůli nizkým číslům, jelikož prodeje jablečného přehrávače v posledních letech neustále výrazně klesají.

Rekordní výsledky jsou ve 3. čtvrtletí poměrně překvapující a v příštím čtvrtletí se očekávájí ještě vyšší čísla, zejména z toho důvodu, že Apple představí nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Vzhledem k stále stoupajícím prodejům iOS zařízení, se už hodnoty dostaly k číslům prodejů běžných PC. Na twitteru na tento fakt upozornil Benedict Evans, kde zveřejnil i graf, na kterém je jasně vidět, že prodeje iOS zařízení už lehce převyšují prodeje PC s Windows, což je úplně poprvé za celou éru iPhonů a iPadů.

Jak můžete vidět níže, prodeje iOS zařízení rapidně stoupají od června 2008, zatímco prodeje Windows PC stále klesají už od června 2011 a v letošním třetím čtvrtletí klesly výrazněji, než předtím. Za posledních 12 měíců od června minulého roku se pak prodeje iOS zařízení i PC s Windows držely pod hranicí 300 milionů kusů a v dalším čtvrtletí pak pravděpodobně iOS zařízení tuto hranici překročí, zatímco PC s Windows budou klesat k 200 milionům.

Evans ale také poznamenal, že prodeje Android zařízení dohnaly prodeje Windows PC už v březnu 2012. V současné době je na světě již 1,5 miliardy PC s Windows a stejně tak i Android zařízení. Pokud budou prodeje iOS zařizení nadále stoupat, jako tomu bylo doposud, tak i ty by brzy měly překonat hranici 1,5 miliardy stejně jako Android a Windows PC.

cke3fvlveaa3-ju-large

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.