Zavřít reklamu

Apple TV Remote iconO projektu Apple televize se hovoří už dlouhou dobu. V oblasti televizní zábavy Apple nabízí Apple TV, což je sice něco, co s televizí spolupracuje, ale jedná se spíše o set-top box než cokoliv jiného. Apple televize jako taková byla velkým snem Steba Jobse, který dlouhou dobu vymýšlel, jak celý projekt pojmout aby z toho byl podobný úspěch, jako u ostatních produktů z nabídky společnosti. Dnes vyšlo najevo, že se Jobs chystal odhalit nové informace o Apple televizi jen několik málo týdnů předtím, než zemřel. Novinář Walt Mossberg přišel s tím, že dva měsíce před smrtí s Jobsem mluvil. A ten mu chtěl ukázat právě Apple televizi. 

24. srpna 2011 zazvonil Waltu Mossbergovi jeho telefon a na druhé straně se ozval Steve Jobs. Konverzace údajně začala tím, že mu Jobs vysvětlil, že i přes jeho odchod z pozice Apple CEO bude stále velmi aktivně zapojen do celého dění společnosti (hovor proběhl v den, kdy Jobs ohlásil odchod z čela Applu). Následně se konverzace stočila směrem k Apple Televizi, o které Jobs vypověděl, že konečně přišel na to, jak celý tento problém rozlousknout. Že konečně ví, co se musí udělat, aby to byl opět úspěch a že chce, aby se Mossberg za pár týdnů stavil v Applu a napsal zprávu o tom, co tam uvidí.

Jobs prý myšlence televize naprosto věřil a sliboval, že to bude fantastické. Bohužel na žádnou ukázku nikdy nedošlo, jelikož 2 měsíce po tomto rozhovoru Jobs zemřel. O tom, že se Apple snažil přijít s vlastní televizí, se píše už opravdu dlouho. Několikrát se o tom zmiňuje i Walter Isaacson v Jobsově biografii. Apple ale stále nic takového nevydal a zatím to vypadá, že se na tom v blízké budoucnosti nic nezmění. Společnost má svůj projekt Apple TV a nic nenasvědčuje tomu, že by připravovali samostatné televize.

itv_martinhajek_1-640x480

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.