Zavřít reklamu

Samsung Gear S3 iconUž jen za necelý týden Apple představí druhou generaci Apple Watch – nejúspěšnějších chytrých hodinek za poslední rok. Tento fakt ovšem Samsungu nebránil v tom, aby přesně týden před představení svého největšího konkurenta, přišel se svou vlastní novinkou. Nové Samsung Gear S3 jsou venku a vypadají velice dobře. Podle papírových specifikací Apple Watch poráží na celé čáře. Jak to bude ve skutečnosti uvidíme až za několik dní, jakmile se objeví první pořádné recenze. Ale podle samotného představení by mělo být o co stát. Zejména pro ty, co nechtějí variantu od Applu.

I Samsung vydává dvě varianty svých hodinek. Na rozdíl od Applu se však neliší velikostí, ta je pro oba modely stejná a šíře kulatého ciferníku je 46mm. První a levnější verzí je model Classic, který nabídne Bluetooth a Wifi. Dražší model Frotier k tomu přidá ještě LTE modul. Naopak oba modely disponují GPS lokátorem. Ciferník je tvořen neustále zapnutým Super AMOLED displejem.

Velikost ciferníku je již zmiňovaných 46mm a vše je ukryto v pevném ocelovém pouzdře. Z předchozího modelu se zachoval pohyblivý rámeček okolo displeje, který slouží jako jeden z ovládacích prvků hodinek. Gear S3 využívají klasické, 22m široké náramky, které existují v obrovském množství provedení všelijakých výrobců. Uvnitř hodinek se skrývá 380 mAh baterie, která by měla umožňovat výdrž až 4 dny.

Mezi hlavní funkce patří již zmiňovaný Bluetooth, GPS a LTE (dle řady). Dále pak pokročilé funkce pro fitness a sportování, voděodolnost dle standardu IP-68, „military-grade“ odolnost, barometr, rychloměr, podpora NFC a Samsung Pay a samozřejmě také reproduktory. Povrch displeje je pak chráněn novým sklem společnosti Corning a to Gorilla Glass SR+, o kterém jsme psali včera přímo zde, a které by mělo být super odolné vůči poškrábání. V srdci hodinek stále tiká operační systém Tizen. Ceny ani konkrétní datum vydání zatím nejsou známy, ale očekává se, že se hodinky dostanou na pulty obchodů do konce roku.

https://youtu.be/ynTB211p1PQ

Samsung Gear S3 1
Samsung Gear S3 2
Samsung Gear S3 FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.