Zavřít reklamu

Facebook iOS iconFacebook potvrdil zahraničnímu magazínu Mashableže mezi hrstkou uživatelů testuje novou verzi samospouštěních videí. Ty už samozřejmě všichni uživatelé Facebooku znají, jelikož jde o jednu z nejotravnějších věcí, když si projíždíte zeď a koukáte na příspěvky svých přátel a oblíbených stránek. V současnosti se sice videa začnou přehrávat sama od sebe, ale zvuk je vypnutý a aktivujete jej až poté, co na obraz kliknete. To se ale Facebook hodlá změnit.

Nejpopulárnější sociální síť totiž testuje nový formát videí, která se začnou přehrávat na zdi sama od sebe a to i se zvukem. Když tedy budete v připravované verzi Facebooku projíždět zeď, vybafne na vás video, jehož zvuk se začne nahlas přehrávat, což se samozřejmě v drtivé většině případů jako naschvál stane v tu nejnevhodnější chvíli –například když budete v čekárně u doktora a okolo vás bude sedět dalších 20 lidí.

Facebook testuje ještě jednu variantu – videa, jejichž zvuk se začne přehrávat automaticky o něco tišeji. Naštěstí obě zmíněné varianty si mohou uživatelé v nastavení vypnout stejně, jako to je možné nyní.

Mashable pravdivě podotýká, že Facebook dělá poněkud zvláštní krok, protože se obecně ví, že přibližně 80% uživatelů nesnáší reklamní prvky nebo videa, která se začnou přehrávat automaticky i se zvukem. Naštěstí v současnosti Facebook nový formát videí testuje jen na uživatelích v Austrálii a pokud získá negativní zpětnou odezvu, tak bude novinku nasazovat pomaleji nebo od ní snad i dokonce upustí.

Facebook unlike

 

Dnes nejčtenější

.