Zavřít reklamu

falesný iPhone vs pravy iPhone iconiPhone je bezesporu nejúspěšnější mobilní telefon na světě. Ve skutečnosti je to i nejoblíbenější produkt v historii. Nemůžeme se tak divit, že se jej snaží všichni okopírovat. Na jednu stranu je to dobře, protože by tak nevznikly dnešní smartphony, na druhou stranu jsou i takové společnosti (hlavně v Číně), které iPhone okopírují do poslední detailu a pak jej prodávají jako by se jednalo o pravý kousek a dokonce i za stejnou cenovku.

Někdy se tak stane, že když si chcete koupit iPhone z druhé ruky, můžete snadno narazit na podvodníka, který nabízí falešný iPhone. Takovou kopii pak mnohdy není vůbec lehké na první pohled rozeznat od originálu, protože mnohdy jde opravdu o propracované kopie, kde i systém vypadá jako iOS, ale vždy se jedná jen o upravenou nadstavbu Androidu. V dnešní článku a hlavně ve videu od Unbox Therapy si tedy pojďme ukázat, jak takový falešný iPhone během chviličky poznat.

Věřím, že zkušenější z vás by jej poznali okamžitě, ale jsou tu i tací, kteří si iPhone teprve plánují pořídit, a tak ještě neznají všechny detaily, díky kterým pravý iPhone jasně identifikují.

falesný iPhone vs pravy iPhone FB

Jak poznat falešný iPhone

V první řadě je důležité mít iPhone v ruce. Klidně si s prodejcem dohodněte osobní předání na nějakém veřejném místě a iPhonem před ním rozbalte. Přeci jen jde o věc za několik (desítek) tisíc, a tak je obezřetnost na místě. Jakmile iPhone budete rozbalovat, už si všímejte v čem je zabalený. Telefony od Applu jsou vždy krásně zabalené a všechno v krabičce na milimetr sedí. Na displeji a na zádech je jen průhledná fólie a až pod samotným telefonem je návod s Apple samolepkami a pod nimi příslušenství v podobě bílých sluchátek, bílého Lightning konektoru a bílého adaptéru do zásuvky. Jak takové balení vypadá se můžete podívat například zde.

Jakmile iPhone vybalíte z krabičky, okamžitě se koukněte na spodní hranu. Pokud je zde micro-USB, jedná se jasně o falešný iPhone. Pokud je na spodní straně Lightning port nebo v případě iPhonu 4S a starších 30-pin port, máte vyhráno. Jestliže jednotlivé konektory od sebe nerozeznáte, mrkněte ještě na přiložený kabel. Lightning konektor je možné do iPhonu zastrčit jakoukoli stranou, zatímco micro-USB jen jednou.

galaxy-s6-bottom-alignment-940x710

Jestliže ani po zkontrolování portu si nejste jistí, pak telefon určitě zapněte. iPhone respektive iOS po vás bude vždy na začátku nejprve chtít přihlášení k iCloudu, nastavení jazyka, země atd. To Android na falešném iPhonu pravděpodobně taky, ale budete se přihlašovat ke Google účtu. Jestliže bude telefon z nějakého důvodu již nastavený a přihlášený, je to podezřelé, ale možná je to i výhoda. Okamžitě si tak můžete systém zkontrolovat. Zkoušejte si tedy chvíli s telefonem hrát. Padělky iPhonu bývají v drtivé většině případů pomalejší a animace se občas zasekávají. Vyzkoušejte i fotoaparát – padělky fotí nekvalitně a často jsou z nich fotografie přesvětlené. A posledním a určitě i nejlepším testem, jestli se jedná o padělek či nikoli, je test App Store. Jestliže se po spuštění aplikace App Store otevře Google Play, pak se jasně jedná o falešný iPhone.

Dnes nejčtenější

.