Zavřít reklamu

recenze iPhone 6s Lsa iconV České republice existuje spousta bazarových serverů, jako například sbazar, bazos, hyperinzerce nebo náš Apple bazar. A teď k prvímu obecnému problému. V ČR je velká spousta lidí, která si chce vydělat tím, že na takový server umístí inzerát s iPhonem, který je podezřele levný (samozřejmě, potřebuje rychle peníze a osobní setkání provést nelze protože má doma buď malé dítě nebo je v zahraničí) a snaží se z kupujícího vytáhnout za takto lákavou cenu peníze.

No žádní spasitelé se z nás nestanou, přesto pokud máte dostatek zdravého rozumu a chcete nějakou tu korunu ušetřit, jde to.

Prvním krokem, který samozřejmě musí každý zdravý jedinec pochopit je to, že nesmíte nikomu poslat ani halíř předem. Pokud máte dostatek odvahy, můžete zkusit dobírku ale ani s tím nemám dobré zkušenosti. Asi rok zpět jsem si od jednoho nejmenovaného pána chtěl koupit zelený iPhone 5C za cenu 8000,- Kč. Prodejce byl přes telefon příjemný a vše probíhalo dobře a já se těšil na můj jablečný telefon. Když jsem celý natěšený vkročil na poštu, vyzvedl balík a ještě na poště ho otevřel, viděl jsem že je vše v pořádku. Tedy až do doby kdy jsem telefon zapnul. Místo iPhonu jsem dostal sprostý padělek s Androidem. Peníze jsem z pána už nikdy bohužel nedostal, a to mi dalo ponaučení.

Takže tu máme vlastně jediný možný a bezpečný způsob nákupu bazarového iPhonu, a to jedině z ruky do ruky. Pokud máte zájem o iPhone z druhé ruky, zeptejte se prodejce jestli souhlasí s osobním předáním a vyzkoušením telefonu. Pokud ano, většinou se o podvodníka nejedná.

Co zkontrolovat při koupi iPhonu?

1. Vemte si s sebou správnou SIM kartu
První a vůbec základní krok, aby jste zjistili jestli není iPhone blokovaný na nějakého operátora je samozřejmě ten, že si musíte vzít SIM kartu (iPhone 4, 4S – microSIM, iPhone 5 a výše – NanoSIM)

2. Zkontrolujte si sériové číslo iPhonu
Abyste zjistili, jestli je iPhone stále v záruce či není-li kradený, zjistěte si sériové číslo iPhonu (Nastavení –> Obecné –> O telefonu) a následně ho vložte ho sem:  Apple Support Check Service

3. Zkontrolujte fyzický stav iPhonu
Asi není třeba zmiňovat že pokud si budete kupovat bazarový iPhone, tak samozřejmě musíte zkontrolovat jeho fyzický stav. Zkontrolujte jestli není příliš poškrábaný a nebojte se nesouhlasit pokud se vám telefon opravdu nebude líbit. Zkontrolujte sklo jestli není nikde vypuklé či dokonce prasklé a také si zkuste několikrát zmáčknout hardwarová tlačítka, u iPhonu se totiž může stát že po čase špatně reagují nebo jdou „ztuha“.

4. Zkuste si z iPhonu zavolat
Tím vyzkoušíte sluchátkový reproduktor a mikrofon, přesvědčete se že vás druhá strana dobře slyší.

5. Přesvědčte se, že na iPhonu není Jailbreak a nebo SW unlock

Nejlepší možnost je, když je telefon obnovený a vy si vše nastavíte znovu. Pokud tomu tak není, tak zkontrolujte základní věci v systému a poté jej obnovte a nastavte se svým Apple ID. Až vše bude v pořádku fungovat, tak teprve můžete mít jistotu, že opravdu není blokovaný nebo podobně.

6. Zkontrolujte jednotlivé pixely na displeji
Na starším iPhonu se může stát že má vadné pixely, na to je také potřeba dát si veliký pozor

7. Zkuste si pustit zvuk, hudbu zda-li funguje reproduktor

Pokud splníte všechny body, a telefon odpovídá vašim představám, neměli by jste se bát že nějakým způsobem prohloupíte.

V březnu jsem koupil iPhone 6 Plus Gold 16GB v záruce u ElectroWorldu skoro dva roky, měsíc používaný ve 100% stavu za 15 000,- Kč.  V červenci jsem koupil iPhone 6 16GB Space Grey zatavený ve fólii z USA, odemknutý na všechny operátory za 13 500,- Kč. Samozřejmě jsem splnil všechny body, které píšu výše a oba telefony fungují dodnes naprosto bez problémů.

11-iphone-5s

Dnes nejčtenější

.